CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, Antalya'da referandum çalışmaları kapsamında broşür dağıtan CHP'li iki kadının gözaltına alınmasını sert sözlerle eleştirdi. Tekin, 'Bürokratları uyarıyorum. Altı ay sonra gidecek bir hükümet için hukuku ayaklar altına almayın' dedi.

CHP Edirne İl Başkanlığı'nda referandum çalışmaları çerçevesinde basın toplantısı düzenleyen Tekin, Antalya'da vali ve kaymakamları uyardı. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na baskı yaptığını ve belediyeyi çalışamaz hale getirdiğini belirten Tekin, 'Bir baskı örneği de Antalya'da yaşaşandı' dedi. Antalya'da 'Hayır' broşürü dağıtan CHP'li iki kadının keyfi bir şekilde gözaltına alındığını belerten Gürsel Tekin, 'Bunlar AKP faşizminin uyguladığı yöntemlerden biridir' ifadesini kullandı. Başta valiler olmak üzere, bürokratların AKP İl Başkanı gib davrandığını söyleyen Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

'Altı ay sonra gidecek olan bir hükümet için hukuku çiğnemeyin. Bunun bedelini ödersiniz. Sizi uyarıyorum. CHP'liler sahipsiz değildir. CHP'lilerin sahibi hukukun evrensel ilkeleridir. Keyfiliğin ve partizanlığın karşısında her zaman durmayı biliriz.'

Öte yandan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile CHP Edirne İl Başkanı Nejat Gencan'ın da katıldığı toplantı, Tekin'in açılış konuşmasıyla başladı. Tekin, konuşma öncesi, 17 Ağustos 1999 depreminde yaşamını yitirenler için saygı duruşu çağrısı yaptı. Bunun üzerine toplantıya katılan CHP'liler 1999 yılında yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. (Gerçekgündem)