Günde 100- 150 kişinin üyelik başvurusunda bulunduğu bildirilirken, Mustafa Sarıgül'ün liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Hareketi'nin (TDH) Muğla Merkez İlçe Sekreteri Serdar Şatırlar ve beraberindeki 300 kişi de istifa edip CHP saflarına katılacaklarını açıkladı.

CHP'de devrim niteliğinde bir gelişme yaşandığını belirten TDH Muğla Merkez İlçe Sekteri Serdar Şatırlar, "Bu gelişmeler ışığında önemli kararlar almak ve bu kararların arkasında durmak gerekmekteydi" diyerek şöyle devam etti:

"Ülke siyaseti bir açmaz içine girmiş, iktidarı isteyen hiçbir parti kalmamış durumundayken TDH içinde yer aldık. Bu hareket AKP'nin iktidarına bir alternatif yaratabileceği gibi iktidarı da ele geçirmek için yola çıkmış bir hareketti. Ancak geçtiğimiz hafta içerisinde utanç verici komplo sonucu yaşanan gelişmeler CHP'de devrim niteliğinde bir değişim yaşanmasına olanak tanıdı. Statükocu bir anlayıştan uzak, benmerkezciliğin, dar kadroculuğun dışına çıkılmış ve daha çok demokrasi talebiyle, daha çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla tam bir çağdaş sosyal demokrasi manzarası çizilmiştir."

Şatırlar, CHP'de Kılıçdaroğlu ile birlikte tarihsel bir döneme girildiğini vurgularken, "Ülke siyasetinde umutların yeşermesini sağlayan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığa aday olmasıyla taçlandırılan CHP kurultayında genel mutabakat sağlandı. AKP iktidarına karşı tek yürek ve tek vücut olunması gerekliliği ortadadır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığı ile CHP tarihte yeni bir sayfa açmıştır. Bu tarihsel sürecin başlangıcı ile ulus bilincine ermiş ülke geleceğini düşünen ve kendi geleceğinin önünde tutan aydınlık Türkiye'yi yaşatmak arzusunu taşıyan her vatandaşın elini taşın altına sokması gerekliliği kaçınılmazdır. Bu sebepler ve umutlarla yaklaşık 300 kişi TDH'deki tüm görev ve yetkilerimizden istifa ediyor, elimizi taşın altına koyarak Sayın Kılıçdaroğlu önderliğindeki CHP'nde birer nefer olarak çalışmayı kendimize görev sayıyoruz" diye konuştu.

Önceki gün de TDH'nin Ege Bölgesi Sorumlusu Hüseyin Aslan istifa ettiğini açıklamıştı.

DHA