Yerel seçim sonuçları, AKP"ye yakınlığı ile bilinen gazeteler tarafından “Güvenoyu” olarak nitelendirildi. AKP"nin 8 puanlık düşüşüne dikkat çeken ulusal gazeteler ise “Sandıktan uyarı”, “AKP"nin gidiş sinyali” gibi başlıklar kullandı.

Hürriyet gazetesi “Sandıktan uyarı” sürmanşetini kullanırken, CHP İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu"nun başarısını“Gandi"nin yükselişi” olarak yorumladı. Akşam gazetesi AKP"nin düşüşünü “Sandık törpüsü” manşetiyle verirken Vatan gazetesi İstanbul"daki yarışı “Topbaş kazandı, CHP: Şaibe var” sürmanşetiyle duyurdu. Habertürk gazetesi ise İstanbul"daki yarışla ilgili “Sandık CHP"ye yeni lider çıkardı” başlığı kullandı. Radikal gazetesi, “Halk "One Minute" dedi” sürmanşetini kullandı.

Taraf gazetesi “Seçmenden Two Minute” sürmanşetiyle çıktı. “Metrobüs farkıyla” başlığını kullanan gazete, “CHP ve MHP Batı"dan, DTP Doğu"dan AKP"yi kuşatıyor” yorumunu yaptı.

“Krize rağmen güvenoyu” manşetiyle çıkan Yenişafak gazetesi İstanbul, Ankara ve İzmir"deki sonuçları “Kaleler düşmedi” başlığı ile duyurdu. Zaman gazetesi “Her partiye ayrı mesaj” manşetini kullandı. Ankara ve İstanbul"daki elektrik kesintileriyle ilgili ise “CHP, "gölge düşürme" peşinde”,“CHP ilginç taktiklere başvurdu” iddiasında bulundu. CHP"li Aziz Kocaoğlu"nun başarısını ise “İzmir"i arsenikli suya rağmen kazandı” yorumuyla duyurdu.

Star gazetesi AKP"nin “Güven tazeledi” ifadesini kullandı. Sabah gazetesi İstanbul"daki rekabeti “Kıran kırana” manşetiyle, AKP"nin düşüşünü ise “ Krizin etkisi” başlıklarıyla duyurdu. Anadolu"da Vakit gazetesi ise “Oylar adaylara” manşeti ile çıktı.

MİLLİYET