CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu için “İyi bir genel başkan olabilir” diyen Baykal, “Kemal Bey"i siz yeni fark ettiniz, ben daha önceden fark ettim” diye konuştu

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, seçimlerdeki başarının “parti başarısı” olduğunu söyledi. CNNTürk"ün sorularını yanıtlayan Baykal, şu mesajları verdi:
BAŞARI PARTİNİN: İstanbul"da bizi çok sevindiren bir oy artışı oldu. Bunun, parlamento seçimleri için gelecekte getirisi çok önemli. Başarı, bir parti başarısıdır ve Türkiye"nin her bölgesinde başarı oldu.
TAHRİKLERİN FARKINDAYIZ: Kılıçdaroğlu CHP"ye yakışıyor. Ne diyor, “yolsuzluk” diyor. CHP sözcüsünün ağzına yakışır yolsuzluk, orada söylenirse doğru olur. Medyanın Kılıçdaroğlu"na özel bir önem vermesi beni memnun ediyor. İlginin altında bazı kesimlerin iyi niyeti kadar, “CHP"nin içinde bir tartışma tahrik eder miyiz?” çabası var. Bunun ben de farkındayım, Kemal Bey de farkında.
İYİ GENEL BAŞKAN OLABİLİR: Kılıçdaroğlu bu partinin önemli, başarısını kanıtlamış, halkın da önem verdiği bir isim olarak saygın yerini almıştır. İyi bir genel başkan olabilir, niye olmasın? Her yere layık olduğunu düşündüğüm, değerli bir arkadaşımdır. Olmaması için bir neden yoktur. Kemal Bey"i siz yeni fark ettiniz, ben çok daha önceden fark ettim.
DENEMELER BAŞARISIZ OLDU: Bir partinin başarısı neye bağlıdır? Ne kadarı toplumun tarihinden, sosyolojik yapısından, siyasi geleneğinden kaynaklanmaktadır, ne kadarı değiştirebilir niteliktedir? “Genel başkanı değiştirelim, ondan sonra” anlayışı çok naif bir anlayıştır. Başarısızlığı kanıtlanmış bir bekleyiştir.
BAŞBAKAN"IN YAKINMASI İFLAS: (Erdoğan"ın "Güneydoğu"da demokratik bir ortam yoktu" sözlerinin sorulması üzerine) DTP konusunda bu iktidarın çelişkileri var. Bugün şikâyet ettikleri tablonun sorumlusu kendileri. DTP"yi daha da güçlendirdiler. Demokratik değilmiş. Siyasetin iflasıdır.
ERKEN SEÇİM İSTERSE GİDER: Ekonomik krize karşı tedbir almasının, Türkiye"nin sorunlarının çözülmesinin gerektiği bir ortamda, erken genel seçim kampanyası doğru olmaz. AKP seçim isterse gider. Seçim olursa da başımızla beraber. Ama şimdi Türkiye"nin ekonomik krizle ilgili bir şeyler yapması gerekir.