CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal 'Türkiye erken seçime doğru yol alıyor. Bence şimdilik görünen, 2011'in Mayıs ayı ama, 12 Eylül 2010 tarihinde çifte sandık lafları bile var'' dedi. İstifasının ardından TBMM çalışmalarına katılan ve parti içi konular ile güncel gelişmeler konusunda konuşmayan Baykal, "'Tercihim izlemek'' derken, soruları da şöyle yanıtladı:

Parti içi konulara girmiyorsunuz ama sıcak gelişmeler var. Anayasa Mahkemesi CHP'nin başvurusunu kabul etti. Alınacak karar, ne tür gelişmeleri beraberinde getirebilir?

BAYKAL: Aslında bu konuda da konuşmak istemiyorum ancak, Türkiye erken seçime doğru yol alıyor. Meclis'in bir aydan az çalışma takvimi var, sonra tatile girecek. Ben en geç 2011 yılının Mayıs-Haziran aylarında bir seçim bekliyorum. AKP'nin kararına ve tercihine bağlı olarak, bu tarih daha da öne çekilebilir. Seçim ufukta görünüyor.

Paketteki bazı önemli maddeler iptal edilir ve 12 Eylül'de diğer maddeler için referanduma gidilirse, iktidarın referandum ile seçimi birleştirebileceği de konuşuluyor?

BAYKAL: Evet, 12 Eylül'de çifte sandık lafları bile dolaşıyor. Şimdi Anayasa mahkemesi önemli bir konuyu müzakere ediyor ve bir karar verecek. 12 Eylül referandumu çifte sandık haline dönüşür mü ? Bu da konuşuluyor ama, tamamen AKP'nin tavrına bağlı olan bir konu… Aslında Anayasa ve bu konularda söylenecek çok şey var. Ama ben girmek istemiyorum. Bekleyip göreceğiz.

"HER GÖREVE HAZIRIM"

Deniz Baykal, Meclis'te kendisi için hazırlanan odaya henüz taşınmadığını, TBMM çalışmalarına ise her zaman katılacağını vurgulayarak, "'Partiniz adına TBMM'de bir görev almanız söz konusu olabilir mi ? Örneğin uluslararası komisyonlarda'' sorusuna ise "'Ben partimin vereceği her göreve hazırım. Katkı sunabileceğim bir konuda, her tür görevi de alırım. Bundan sonra benim için önemli olan, partime katkı sağlamak'' cevabını verdi.

"KUM TORBASI İLE ÇALIŞIYORUM"

Baykal bir süre önce sol dizinde meydana gelen, sancıya neden olan ve tıpta da "'Gonartroz'' adı verilen “Kıkırdak erimesi” konusunda ise şunları söyledi:

"Ayağıma ağarlık bağlayarak çalışıyorum, her gün egzersiz yapıyorum. İçi kum dolu torbalar var. Onları ayağıma bağlayıp, her gün en az 20 kez kaldırıp indirerek, aksatmadan uyguluyorum. Ortopedi uzmanları tavsiye ettiler. Merdiven inip çıkmıyorum. Fazlaca ayakta kalmıyorum. Uzmanların bu tavsiyelerini uygulamaya başladıktan sonra rahatlama oldu. Şimdi gayet iyiyim" AKŞAM