Referandum kampanyasında İstanbul, İzmir ve Ankara'yı kendine bağlayan Önder Sav, Ankara için 7 çalışma grubu oluşturdu. Gruplara, eski Genel Başkan Deniz Baykal'a yakın isimlerden Yılmaz Ateş ve Zekeriya Akıncı'yı aldı.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, geçen hafta içinde 'bize görev verilmiyor' eleştirisi yapan eski Genel Başkan Deniz Baykal ekibine de referandum görevi verdi. Partinin İstanbul, İzmir ve Ankara'daki referandum kampanyasından sorumlu olan Sav'ın, Ankara'nın 25 ilçesi için 7 çalışma grubu kurarken bu gruplara 'Ankara Milletvekili' sıfatıyla Baykal'a yakın isimlerden eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve eski MYK üyesi Zekeriya Akıncı'yı da aldı. Ateş, Keçiören, Pursaklar, Akyurt ve Çubuk'tan; Akıncı ise Altındağ, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan'dan sorumlu olacak.

21 KİŞİYE ANKARA GÖREVİ

Sav'ın oluşturduğu 7 çalışma grubunda MYK ve PM üyesi ile Ankara milletvekili toplam 21 kişiye görev ve sorumluluk verdi. Ankara İl Başkanlığı'na bir genelge göndererek 'Hayır' kampanyası için Ankara'da oluşturulan örgütlenmeyi bildirdi. Genelgede şu ifadeler yer aldı: 'Ankara'daki 25 ilçemizde 12 Eylül 2010 tarihli halk oylamasında neden 'Hayır' denilmesi gerektiğini açıklamaya, daha etkin, yaygın ve verimli çalışmalar yapılmasına yönelik olarak ilçeler itibarıyla çalışma grupları oluşturulmuştur. Çalışma gruplarındaki MYK, PM üyeleri ve milletvekillerinin Ankara İl Başkanlığı ile de ilişkilerini sürdürerek çalışmalara başlamalarını önemle rica ederim.'

SIRADA GENEL SEÇİM

Anılan grupların çalışmalarının yararlı olması durumunda, 12 Eylül 2010 tarihinden sonra da parti ve genel seçim çalışmalarına yönelik faaliyetlerin sürdürüleceği de ifade edilen açıklamada, 'Tekin Bingöl, Edibe Aydan Baran, Halide Jale Tamzok'un 4; Gülsün Bilgehan, Behçet Çağlar, Ayhan Yalçıkaya'nın 3; Gökhan Günaydın ile Deniz Pınar Atılgan ve Yücel Artantaş'ın 4; Yılmaz Ateş ve Neriman Genç ile Sema Kendirci Uğurman'ın 4; Zekeriya Akıncı ile Seyhan Erdoğdu ve Füsun Tatlıdil'in 4; Veli Gündüz Şahin, Cahide Tunç, Kadın Kolları Genel Başkanı Asuman Çakmakçı'nın 3; Ufuk Ataç, Ekrem Kerem Oktay ile Nuran Yıldız'ın da 3 ilçede 'Hayır' kampanyası çalışması' yapacakları bildirildi.

ARITMAN 14 İLÇEDEN SORUMLU

Görev verilmemesi eleştirilerini dile getiren Baykal'a yakın bir diğer isim olan İzmir Milletvekili Canan Arıtman'a da İzmir İl Başkanlığı'nın oluşturduğu çalışma gruplarında 14 ilçeyi kapsayan bir görevlendirme yapıldığı öğrenildi. AKŞAM'ın referandum çalışmaları sırasında ulaştığı Arıtman, 'Evet il başkanlığımız görevlendirme yaptı; şu anda Foça'da çalışıyorum, tüm gücümüzle hayır çıkması için çaba gösteriyoruz' demekle yetindi. Arıtman'ın sorumlu olduğu ilçeler ise, Dikili, Foça. Kınık, Bergama, Menemen, Bayraklı, Bayındır, Çiğli, Ödemiş, Tire, Kiraz, Bornova, Aliağa ve Beydağ olarak belirlendi. (AKŞAM)