CHP lideri Deniz Baykal partisini grup toplantısında Türkiye'nin şimdi de “Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) açılımı” ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Baykal, “GDO, bizim gıdamızın, hayvanlarımızı beslerken kullandığımız yemlerimizin genetik yapısının Allah'ın verdiği, doğanın oluşturduğu yapısının düzeninin değiştirilmesi suretiyle yeni bir ürün haline dönüştürülmesidir” dedi. İnsan sağlığı açısından GDO'lu ürünlerin yaratacağı risk ve sorunların çok iyi anlaşılması ve güven veren bir şekilde aydınlığa kavuşturulması gerektiğine dikkati çeken Baykal, “Olay sadece bir beslenme sağlığı konusu değil. Aynı zamanda Türkiye'de tarımın, çiftçiliğin, ekonominin kontrollünün Türkiye'nin dışına çıkması, Türkiye'nin kendi ihtiyacı için kendi imkanlarıyla üretim yapabilen ülke olmaktan çıkıp başkalarının denetimine üretimini teslim etmesi sonucunu doğuracaktır” diye konuş.
Baykal GDO'lu olup olmadığının ürünün üzerine yazılamayacağını ifade etti.

Baykal, konunun denetiminin bürokratlardan oluşan bir kurula verileceğini, bunun da yanlış bir yaklaşım olduğunu belirterek, hükümetin kamuoyunu konuyla ilgili olarak bilgilendirmesi gerektiğini kaydetti. Baykal, Salı günü açılım konusunun konuşulacağını ancak açılımın ne olduğunu bilmediklerini ifade ederek, “Bu gizlilik hayra alamet sayılabilir mi? Neden çekiniyorlar, korkuyorlar? Birden bire program yapıldı, 10 Kasım. Niye 10 Kasım?” sorularını yöneltti.

Gazilerle hatıra fotoğrafı

CHP lideri Baykal'ın grup toplantısına ilgi büyük oldu. Bir grup gazi ve şehit yakını Baykal'ın konuşmasını grup salonundan takip etti. Bu arada domuz gribi aşısı olmayacağını açıklayan Başbakan Erdoğan'a tepki gösteren Baykal, “Başbakan'ın canı tatlı da vatandaşın canı tatlı değil mi? Sen olmayacaksan vatandaşa niye yapıyorsun?” dedi./yeni şafak