İnternet sitesi açan CHP'liler, Baykal'a yeni bir partiyle geri dönme çağrısı yaptı '2. Abdülhamit' benzetmesi yapan da var, 'Koltuk Gandi'ye bol geldi' diyen de...

Görüntü skandalının ardından, CHP liderliğinden ayrılmak zorunda kalan Deniz Baykal'a, "Geri dön, ama yeni bir partiyle" çağrısı yapıldı. CHP'nin kırgın üyeleri, "www.baykalgoreve.com" adlı bir site kurdu. Burada görüşlerini paylaşanlar, "devrik liderleri" Deniz Baykal'a ana sayfadan "Sen, yok olmuş CHP'yi diriltmiştin. Sana ihanet ettiler, seni ve emektar arkadaşlarını çiğnediler... Şimdi o günkü gibi göreve dönme zamanı..." diye sesleniyor. Giriş sayfasında, görüşlerin paylaşılabileceği forumlar da bulunuyor. İşte bazı görüşler:

'KILIÇDAROĞLU'NA YAKIŞMADI'

İHTİLAL YAPTILAR:
(Pınar Öznil) CHP içinde ihtilal yaptılar. Sayın Baykal, lütfen geri dön. Gerekirse yeni parti kur. Arkandayız.

ÇUVALLADILAR:
(Zeynel Tuncel) Baykal, Sultan 2. Abdülhamit'in tahtan indirilişi gibi indirildi. Ama şimdi de çuvalladılar. Gandi'ye o koltuk bol geliyor.

TUZAK KURULDU:
(Zeliha Kuşkonmaz) Genel başkana tuzak kurulmuş, kimsenin umurunda değil. Baykal tek başına, ölmüş CHP'yi diriltmişti. Şimdi yeni bir parti kurarak onu da diriltebilir.

İHANET ETTİ:
(Dilek Beyza Beyaz) İhanet rolünü Kılıçdaroğlu'na yakıştıramadım

KANIMIZA DOKUNDU:
(Serdar Ancel) Sayın Genel Başkanım, gel başımıza geç. Bu yapılanlar kanımıza dokunuyor.

HANÇERLENDİ:
(İbrahim Durmuş) Sırtınıza saplanan hançeri görüyoruz.

BAYTOK'U GÖRMEZDEN GELDİ
Baykal, iki ay sonra, CHP Milletvekili Nesrin Baytok'la Meclis Genel Kurulu'nda görüntülendi. Bir süre çalışmaları izleyen Baykal, salondan ayrılırken bazı milletvekilleriyle el sıkıştı. El sıkışmak için ayağa kalkan Baytok'u ise görmezden geldi.

ÖNDER SAV HEDEFTE
Sitede Önder Sav için açılmış bir bölüm de bulunuyor. Burada, "Önder Bey nasıl rahatmısınız? Yakında Deniz Bey yeni parti kurarsa şaşırmayın. Yanlış yoldasınız" sözleri dikkat çekiyor. (Takvim)