CHP milletvekilleri Haberal ve Balbay’ın tahliyesine ‘ret’ kararının ardından CHP Merkez Yönetim Kurulu acil olarak toplandı. Kılıçdaroğlu, Meclis’i boykotun tartışıldığı toplantı sonrası zehir zemberek konuştu: “Demokrasiye, özgürlüğe ve halkın iradesine indirilen bu darbenin karşısında asla sessiz kalmayacağız...”
 
CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın tahliye taleplerinin reddinin hemen ardından, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kurmayları ile 3 saat süren bir istişare toplantısı yaptı. Edinilen bilgiye göre; istişare toplantısında, Haberal ve Balbay’ın tutuksuz yargılanması için tüm hukuki sürecin yakından takip edilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Toplantıda, “Anayasa görüşmelerinin başladığı bir ortamda, uluslararası anlaşmalara bile tam muhalefet” ve karar düzeltilmezse “Meclis çalışmalarını kilitleme” kararı alındı. Bu kararın, “Adalet yerini bulana kadar” CHP’-nin komisyonlara üye vermeyerek Meclis’teki organların oluşumunun önlenmesi ve böylece çalışmaların tıkanması gibi önerilerin konuşulduğu öğrenildi.
 
“AİHM’e kadar gider”
 
Toplantıda “Üst mahkemenin de itirazı reddetmesi durumunda Adalet Bakanı’nın yasa yararına bozma istemiyle dosyayı Yargıtay’a götürmesi mümkün. Bu süreç AİHM’e kadar gider” görüşünün de dile getirildiği öğrenildi.
 
‘Boykot’ kabul görmedi
 
Toplantıda bazı hukukçu vekiller ile MYK üyelerinin “Gerekirse boykot edelim. Bu iktidar, yargıyı ele geçirerek siyaseti dizayn etmek için kullanıyor. En sert tepkiler verilmeli” dedikleri belirtildi. Buna karşın Kılıçdaroğlu ile bazı yöneticilerin, “BDP ile aynı konuma düşeriz. Boykot mücadele için doğru zemin olmaz” karşılığını verdi.
 
vatan