Oktay Vural oy kullanmadan önce yaptığı açıklamada, sandıklara eksik oy pusulası gönderildiğini ileri sürdü.
 
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir'den milletvekili adayı Oktay Vural, sabah saatlerinde oyunu kullanmak için Güzelyalı'daki Selma Yiğitalp Anadolu Lisesi'ne geldi.
 
Okul içerisinde yaptığı kısa gezinin ardından, aldığı seçmen pusulasını inceledikten sonra 1244 numaralı sandıkta oyunu kullanan Oktay Vural, çıkışta açıklama yaptı.
 
Oy kullandığı okula İl Seçim Kurulu'ndan gönderilen bazı torbalarda 330 oy pusulasının bulunuğunun yazıldığını, ancak içerisinden 313, 314 oy pusulasının çıktığını öne süren Vural, "Bunlar sandık görevlilerince tutanağa alınıyor ama fazla basıldığı söylenen pusulalar buralara gönderilmediyse nerede? Ben de bunu merak ediyorum, fazla olanlar dağıtılmadıysa, bunlar nerede? İl Seçim Kurulu'na müracaat edeceğiz. Bu seçimde devletin tüm baskısı, şantajı seçmenin üzerinde. KPSS'ye, ÖSYM'ye sokulan parmaklar, bu seçime de uzanmış durumda. Sandık başlarında AKP rozetli insanlar dolaşıyor, araştırma şirketlerinden geldiğini söyleyen kişiler vatandaşların hangi partiye oy verdiğini öğrenmeye çalışıyor" dedi.
 
Demokratik bir ülkede seçimlerin şeffaf ve tarafsız olarak yapılması gerektiğini de dile getiren Vural, "Bu seçimde devlet zoruyla vatandaşların manüple edildiği, medya gücüyle seçmen tercihlerinin yöndendirildiği, yakışmayan bir seçim dönemi yaşadık. Kayıt dışı finansmanın çok yaşandığı bir dönem. Milletin sandığı gitmesi sağlanmalıdır. Hiçbir şekilde tehdit, şantaj altında kalmamalıdır. Vatandaşlar hür idaresiyle, kendisini yönetecek kadroları belirlemelidir" diye konuştu.