İsrail"in tüm dünyayı ayağa kaldıran kanlı baskını sonrası Meclis"te bir araya gelemeyen 2 siyasi lider bugün TİM Genel Kurulu"nda buluştu.

Salona Kılıçdaroğlu'ndan sonra gelen Başbakan Erdoğan yerine geçerken sırayla herkesin elini sıktı. Sıra Kılıçdaroğlu'na geldiğinde onunla da tokalaşan Erdoğan gazetecilerin tekrar tokalaşmaları isteğine yanıt vermeyerek hızlıca yerine oturdu.

Erdoğan, Genel Kurul'daki konuşmasında Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Yapamayacağınızı vaat etmeyeceksiniz. Yapacağınızı söyleyeceksiniz. Ben şunu şu şu şu şekilde yapacağım diyeceksiniz. 'Sen git de biz gelelim, biz gelince yapacağız.' Yok öyle 25 kuruşa simit" ifadesini kullandı.Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından kabinesiyle birlikte Kılıçdaroğlu'nu dinlemeden Genel Kurul'dan ayrıldı.


Kılıçdaroğlu ise Başbakan'a verdiği cevapta, "Sayın Başbakan çok güzel bir şey söyledi. Popülizm bir tuzaktır, politik olarak bunun seslendirilmesi hiç ama hiç doğru değildir. Aynen katılıyorum. Ama Tunceli"de Allah"ın kışında, buzdolabını ben mi dağıttım? Kim yaptı bunu. Başbakan diyor ki, paramız çok değerli, paramız değerli olduğu için şikayet ediyorlar. İnsaf insaf, para yerinde ise değerlidir. Doğru ise değerlidir. Olduğundan fazla değerli görürseniz cezasını siz çekersiniz." dedi.


KILIÇDAROĞLU YİNE TAM ZAMANINDA

Zaman konusundaki hassasiyetiyle bilenen Kılıçdaroğlu'nun toplantıya CHP"nin"gölge kabinesi" olarak adlandırılan Faik Öztrak, Akif Hamzaçebi, Umut Oran ile katılması dikkat çekti. Bu isimler Rixox Oteli"nin kapısında Genel Başkanlarının gelmesini beklerken toplantıya katılmak üzere gelen hemen hemen tüm bakanlar, kendilerini yeni görevleri dolayısıyla tebrik ettiler.

ERDOĞAN 12 BAKANLA GENEL KURUL'DA

TİM toplantısına Başbakan"ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanları Zafer Çağlayan, Cevdet Yılmaz, Hayati Yazıcı, Mehmet Aydın, Egemen Bağış; Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir, İçişleri Bakanı Beşir Atalay katıldı. Ayrıca parti yöneticileri ve milletvekilleri de toplantıda yer aldı.

Vatan