AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Fethiye'nin Pazar günü yapılan belediye başkanlığı seçimi öncesi Seki'deki mitingde "O belgeleri Sayın Başbakan'ın alnına çivilerim" diyen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'ı ölümle tehdit ettiğini ileri sürerek, savcıları göreve çağırdı.

Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, pazar günü yapılan yerel seçim öncesinde Seki'ye gelerek miting düzenleyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun mayın temizleme konusunda eleştiride bulunurken, Başbakan'ın ihaleye çıkacak işlerle ilgili önceden görüşme yaptığına dair belgelerin elinde olduğunu söylediğini hatırlatarak şöyle konuştu:

"En önemlisi de Kılıçdaroğlu diyor ki, `Sayın Başbakan bu konu ile ilgili olarak açıklama yapmazsa ben bu belgeleri Başbakan'ın alnına çivilerim.' Bu ifadeler başlı başına olayın geriliminin ne kadar tırmandırıldığının bir işaretidir. Alnına çivilerim ifadesi bir deyim değildir. Gönlünden geçen ama yapamadığı bir tehdit unsuru taşıyor. Daha çok bu kelimeyi silah kullananlar söyler. Silahı çeker `alnından çivilerim` der. Bu arkadaşımız da maalesef bunu diyemediği için biraz daha kamufle edilmiş bir şekilde ölümle tehdit ediyor. Bu konuşma normal bir insana bile yapılmış olsa, kamu adına hayatı tehdit etmek bir suçtur. Ben bu konuda ilgili Cumhuriyet savcılarımızı göreve davet ediyorum. Cumhuriyet Savcılarımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarını incelesinler ve Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanına `alnına çivilerim' cümlesinde bir suç unsuru varsa gerekli yasal soruşturmayı yapmalarını arzu ediyoruz."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
Kılıçdaroğlu, Cumartesi günü Fethiye'nin Seki Beldesi'nde düzenlediği mitingde, mayın temizleme yasasıyla ilgili olarak, şunları söylemişti:

"Mayınları temizleyelim ama aynı zamanda temizleyen firma 44 yıllığına temizlenen araziyi bedava işletsin. Kim bu firma İsrail. Sayın Başbakan diyor ki `bu kanunun neresinde İsrail yazıyor?' Tüpraş'ın 14.76'lık hissesini Ofer'e sattılar mı sattılar. Oferin ismi ihale kanununda mı yazıyordu, şartnamede mi yazıyordu? Ama tezgahlayıp götürüp Ofer'e sattınız. Seki'den Başbakan'a sesleniyorum. İhale öncesi herhangi bir yerde, bazı adamlarla bir araya gelip, ihaleye çıkacak işlerle ilgili kaç sefer konuşma yaptın sayın Başbakan. İhaleleri nerelerde ve nasıl tezgahladın sayın Başbakan. Kanuna uymadığı zaman o ihale için Meclis'ten özel kanun çıkardın mı çıkarmadın mı sayın Başbakan. Başbakan bunlara cevap veremez. Cevap verirse o belgeleri o sayın Başbakan'ın alnına çivilerim. Çivilemezsem bana da Kemal Kılıçdaroğlu demesinler."