Havuzlu evde oturan Oktay Avcu adlı vatandaş CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, kurultayda yaptığı konuşmada "havuzlu ev sahiplerini dürüst olmamakla suçlayarak hakaret ettiği iddiasıyla" suç duyurusunda bulundu.

Mersin Adliyesi önünde dün basın açıklaması yapan 48 yaşındaki Oktay Avcu, Kılıçdaroğlu"nun "tavsiyeli" genel başkan olduğunu ileri sürdü. Avcu, Deniz Baykal"ın liderliğinde karşısına çıkıp yarışamayanların, yanlışlarına karşı koyamayanların, arkasından "Biz yapacağız, iktidara koşuyoruz" diyemeyeceğini iddia etti. Avcu, “Ben de havuzlu evde oturuyorum. Senden daha çok halkçı, daha çok vatansever ve daya iyi yurttaşım. Bu ülkede en çok zarar eden, en çok yolsuzluğun ve soygunun yapıldığı kurumların başında iken ne yaptınız? Hayali emeklilikler, hayali faturalar, hayali SSK"lılar, hayali raporlar kurumlarınızdaydı, neden hiç ortaya çıkarmadınız?” dedi.
Avcu, Kılıçdaroğlu"nun kongrede yaptığı konuşmada havuzlu evde oturanları potansiyel suçlu ve hırsız olarak gösterdiğini öne sürüp, "hakaret" suçundan yargılanmasını istedi.

DHA