AKP"nin Ermeniye sınır açma çabasının yoğunlaşması, Azerbaycan iş dünyasını da harekete geçirdi. İş adamı Asif Gurbanov, “1 haftada topladığımız 22 bin imzayı bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan"a vereceğiz” dedi.

Gül ve Erdoğan"a 22 bin "sınır açılmasın" imzası
Azerbaycanlı iş adamı Asif Gurbanov, “Ermenistan Sınırı Açılmasın” kampanyası için bir haftada 22 bin imza topladı. İmzalar, Çankaya Köşkü"ne ve Başbakanlığa sunulacak

Türkiye"nin Ermenistan diplomasisi, Türkiye"de iş yapan Azerbaycanlı işadamlarını da harekete geçirdi. AKP hükümetinin Ermenistan sınırını açma niyetine karşı çıkan Azerbaycanlı iş adamı ve Dünya Azerbaycanlılar Kongresi Türkiye Sorumlusu Asif Gurbanov, Türkiye"de başlattığı “Ermenistan Sınırı Açılmasın” kampanyasına bir haftada toplam 22 bin imza topladı. Kampanya kapsamında toplanan imzaları bugün Ankara"da düzenleyecekleri bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracaklarını belirten Gurbanov, imzaları bir kitap haline getirerek Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan"a sunacaklarını kaydetti.

Geri adım atılmalı
Gurbanov, sınır açma girişiminin, Türkiye"de 30 milyar doları aşkın yatırımı bulunan Azerbaycanlı işadamlarını huzursuz ettiğini belirterek, AKP"yi geri adım atmaya çağırdı. Türkiye"deki iktidar sahiplerine bir “iyi niyet” mesajı vermeyi amaçladıklarını söyleyen Gurbanov, sınır açma girişiminin Azerbaycan"dan daha çok Türkiye"ye zarar getireceğini savundu. Gurbanov, şunları söyledi:

Avrasya"yı kaybetmeyin
“Türkiye"deki siyasi iktidarın, Ermenistan ile ilişkileri normalleştirdiği takdirde neler kazanılıp neler kaybedileceğini düşünmesi gerekiyor. Azerbaycan bölgede en hızlı gelişen ikinci ekonomidir. Bütün bunların yanında, Azerbaycan Türkiye"nin Orta Asya"ya açılan kapısıdır. Şayet Türkiye Azerbaycan"ı kaybederse, tüm Türk cumhuriyetlerini de kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.”

Erzurum"daki Yanıkdere Şehitliği"nde düzenlenen etkinliğe Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla katılan vatandaşlar, soydaşlarımıza tam destek verdi.

Karabağ"daki işgale son verilmelidir
Ermenistan sınır kapısının açılmasının gündeme gelmesinin ardından Azerbaycan"dan yükselen tepkilere Türkiye"den destek de her geçen gün artıyor. Atatürk Üniversitesi (AÜ) Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Şehitler Mahallesi"ndeki Yanıkdere Şehitliği"nde yaptığı basın açıklamasında, “Türkiye için olmazsa olmaz konulardan birisi, tarihi Türk toprağı olan Karabağ"daki Ermeni işgaline son verilmesidir” dedi. Bugün Ermenistan"ın, Kafkasya"da cep devlet konumunda olduğunu ifade eden Kürkçüoğlu, “Ermenistan"ın milli menfaatler noktasında Türkiye ve Azerbaycan"la iyi komşuluk ilişkileri kurması gerekir. Ermenistan Kafkasya"da bağımsız bir devlet olarak varlığını sürdürmek istiyorsa bu Türkiye ve komşularıyla iyi münasebetler kurmasına bağlıdır” diye konuştu.

Yeniçağ