Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Ak Parti ile PKK arasındaki kirli pazarlıkların ipliğinin tüm iğrençliği ile ortaya çıktığını ileri sürerek özetle şöyle dedi:
“İmralı canisi ile hükümet arasındaki, kanlı, barutlu, mayınlı, taşlı-sopalı pazarlıklar Başbakan Erdoğan ve hükümetin maskelerini tamamen düşürmüştür. Başbakan ve Ak Parti hükümeti alacağı "evet" oyları karşılığında cumhuriyeti yıkıma götürüyor.
Referandumda yıkım için aradığı "evet" desteğini almak adına Başbakan Erdoğan"ın PKK taleplerinin ikinci anayasa paketinde yer alması için muhataplarına vade, işaret ve umut verdiği anlaşılmaktadır.

Kuryeye tekne
İmralı canisinden hükümete destek mesajları almak için giden kuryelere Adalet Bakanlığı"nın heyecanla tekne kiralaması ile Bebek katili tarafından sözde "ateşkes" çıkışının Ak Parti tarafından sevinçle karşılanması pazarlığın foyasını ortaya döktü.”

Gül şifreli
Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"e de eleştiriler yönelterek şöyle devam etti:
“Yıkımın müjdecisi Gül, bu kez bir uçak yolculuğu sırasında "devlet teröre karşı her yolu dener" diyerek sorumluluğu devlete yükledi, hükümetin gaflet ve ihanetini örtmeye çalıştı. Başbakan"ın sutre gerisine çekilerek kamuoyunun psikolojik olarak hazırlanması sürecini izlediği bugünkü ortamda, Sayın Cumhurbaşkanı"nın ön safta yer alarak Türk toplumuna şifreli mesajlar vermesi, bu konuda bir yetki paylaşımının yapıldığını akla getirmektedir.”