DTP"li milletvekilleri, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek"in, Hürriyet Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu"na yaptığı, DTP için “Iğdır"ı da aldılar, yani Ermenistan sınırına dayandılar. Tamam, Ankara"yı aldık diye sevinebiliriz. CHP de İzmir"i aldık diye övünebilir. Ama bu kutlamanın Türkiye"nin güvenlik açısından sorunlu bölgesine yardımı olmaz. Oraya ayrıca dikkatle bir bakmak gerekir” açıklamasına sert tepki gösterdi

DTP"li milletvekilleri, “Aklınca büyük Ermenistan, Büyük Kürdistan hatırlatması yapıyor. DTP"yi yeterince karalamaya çalıştınız, özür dileyiniz” ifadesini kullandı.
DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, “Çiçek seçim başarısızlığını örtmek için dikkatleri dağıtmaya çalışıyor. Bu başarısızlığın bütün partilere ve devlete maledilmesi gayreti içerisindedir. Mızrak çuvala sığmıyor artık. AKP"nin iki yüzlü politikası ortaya çıktığı için Kürtlerden desteğini kaybetmiştir” dedi.
DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik ise, Çiçek"in değerlendirmesinin ülkeyi bölmeye götüren anlayışa hizmet ettiğini belirterek “Başbakan da kimlik siyaseti konusunda başarısız olduklarını nerdeyse itiraf etti. Bir arada barış içinde eksiksiz bir demokrasi ile yönetilen bir Türkiye"de yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

MİLLİYET