Kılıçdaroğlu genel başkanlığındaki CHP"nin mutlu bir Türkiye isteyen yurttaşlar için yeni bir umut olduğunu belirten Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül, “CHP"ye koşulsuz destek vererek” parti kurmaktan vazgeçtiklerini söyledi 

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül, siyasetin önünü açmak ve CHP"deki değişime fırsat tanımak için parti kurmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu"nun genel başkanlığındaki CHP"nin, mutlu bir Türkiye isteyen yurttaşlar için yeni bir umut olduğunu belirten Sarıgül, “Biz de yurttaşlarımızın sesine kulak veriyor ve Türkiye Değişim Partisi"ni kurmuyoruz. Bu fedakarlığı hiçbir ön koşulsuz, beklentisiz yapıyoruz. Yurttaşlarımızın, bugün aldığımız tarihi kararın, Türkiye için gerekli bir karar olduğunu çok iyi anlayacaklarına inanıyorum” dedi.

"Tarihi sorumluluğumuz"
İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Sarayı"nda dün bir basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, “Bugün benden beklediklerinizi değil, Türkiye"nin beklediklerini söylemek üzere karşınızdayım” dedi. Sarıgül şöyle devam etti:
“Ülkemiz çok ciddi bir süreçten geçiyor. Türkiye bir dönüm noktasında. Türkiye bir yol ayrımında. Türkiye çok farklı bir noktada. İktidar, vaat ettiklerini yerine getiremedi. Bu artık böyle gidemez.
Türkiye, her gün gençlerinin ölmesine daha fazla seyirci kalamaz. Değişim artık kaçınılmazdır. Değişim artık zorunludur. Türkiye Değişim Hareketi bu inançla, uzun bir süredir mücadele etmektedir. Türkiye Değişim Hareketi ülkemizde değişim adına tarihi bir görev üstlenmiştir. Şimdi daha önemli, tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyayız.
Şimdi ülkemizin önünü açmak için yeni bir adım atmak zorundayız. Bu yüzden diyorum ki ülkemize duyduğumuz sorumluluk gereği, Türkiye"nin bugün içinde bulunduğu koşulları dikkate alarak, akan kanı durdurmak, ülkemiz siyasetine yardımcı olmak ve siyasetteki değişim rüzgarlarına fırsat vermek için, gün özveri ve fedakarlık günüdür.
Bugün hepimize düşen, Türkiye"nin gençlerini, Türkiye"nin geleceğini düşünmek ve buna göre davranmaktır. Bugün bize düşen görev Türkiye"yi ve Türkiye"nin geleceğini kucaklamaktır.”

Partileşmeden devam
Düşüncelerinin ve ideallerinin yurttaşların gönlünde yaşamaya devam edeceğine inandığını belirten Sarıgül şöyle konuştu:
“Türkiye Değişim Hareketi, partileşmeden de ülkemize ve yurttaşlarımıza hizmete devam edecektir. Çok zor bir karar aldığımızın bilincindeyim. Bu karar, toplumun beklentileri ve Türkiye"nin geleceği düşünülerek alınmış bir karardır. Türkiye Değişim Hareketi"ne gönül veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Onların emeklerini unutmam asla söz konusu değildir.
Bu arada, bazı arkadaşlarımla bu konuda fikir ayrılığı içinde olduğumu da ifade etmek istiyorum. Ancak yurttaşlarımızın, bugün aldığımız tarihi kararın, Türkiye için gerekli bir karar olduğunu çok iyi anlayacaklarına inanıyorum.”

Milliyet