Buca Belediyesi'nin temizlik işleri ihalesini alan firmaya yönelik Antalya'da gerçekleştirilen "Kasırga" operasyonu kapsamında ifade veren ve mahkemece hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın durumu CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında görüşüldü.
Merkez Yönetim kurulu kararıyla Tatı, tedbirli olan CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkedildi. Bu karar gereğince Tatı'nın parti içinde seçme ve seçilme hakkı askıya alındı. Tatı, Buca ve Büyükşehir Belediye Meclis parti grup toplantılarına katılamayacak.

Ercan Tatı'ya yurtdışına çıkış yasağı getiren operasyon kapsamında, başkan yardımcısı ve belediyenin bir genel müdürü halen cezaevinde bulunuyor.

SAV GÖZDAĞI VERİYOR

CHP'nin MYK'sı tarafından ihraç istemiyle tedbirli olarak YDK'ye sevk edilen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, kararı alır almaz kurmalarıyla toplantı yaptı. Tatı, DHA'ya yaptığı açıklamada, “Toplantıda "arkadaşlar benim haberim olmadan birşey mi yaptınız" diye sordum. Bu karar beni çok şaşırttı. Bana tek bir soru sorulmadan böyle bir karar alındı. Haberim yokken komisyon kuruldu. Benim Atatürkçülüğümü, cumhuriyetçiliğimi kimse tartışamaz. Şu anda susmayı tercih ediyorum. Önümüzdeki hafta basın toplantısı yapıp ayrıntılı konuşacağım. Bu kararın alınmasında CHP Genel Sekreteri Önder Sav etkili oldu. Benim üzerimden diğer belediye başkanlarına gözdağı veriyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu durumdan haberi bile olduğunu sanmıyorum” dedi.