CHP lideri Kılıçdaroğlu dün ilk kez partisinin TBMM Grubu"nun toplantısında milletvekillerine seslendi. Eski lideri Baykal da, Antalya milletvekili olarak sıralarda yerini alarak Kılıçdaroğlu"nu dinledi. 

Kemal Kılıçdaroğlu"nun ilk kez Genel Başkan olarak konuşacağı CHP TBMM Grup toplantısının yapıldığı salon adeta miting alanına döndü. Çok sayıda partili grup salonunu doldurdu. Yer sorunu nedeniyle zaman zaman izdiham yaşandı.

Grup toplantısına, Parti Meclisi"ye giren Nihat Matkap ile PM"nin yanı sıra MYK"da giren Süheyl Batum, Umut Oran ve Gülsün Bilgehan partililerin alkışları arasında salona geldi.

Baykal 10 dakika erken geldi

CHP"nin eski Genel Başkanı Baykal, grup toplantısının başlamasına 10 dakika kala salona geldi. Baykal, CHP grubunun grup başkanvekilliği seçiminin yapıldığı kapalı toplantısına katılmadı. Baykal"ın salona girişi sırasında yaşanan izdiham nedeniyle çok sayıda partilinin Kemal Kılıçdaroğlu"nun geldiğini sanarak, “Başbakan Kemal” sloganı atmaları dikkat çekti. Baykal"a salona gelişinde eski kurmayları Yılmaz Ateş, Mustafa Özyürek, Nur Serter ve Bihlun Tamaylıgil eşlik etti. Baykal, kürsünün hizasına denk gelen orta bölümün 4. sırasına oturdu. Baykal"ın yanında İlhan Kesici ve Antalya Milletvekili Osman Kaptan yer aldı. Baykal"ın hemen arka sırasında Tayfun Süner, Nur Serter ve Bihlun Tamaylıgıl, ön sırasında ise Mustafa Özyürek, Birgen Keleş ve Onur Öymen oturdu.

Eski rakipleri yanına geldi

Daha önce CHP Genel Başkanlığı"na adaylık açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç ile Umut Oran Baykal"ın yanına gelerek elini sıktı. Çok sayıda partili de Baykal"ın elini sıkmak için çabaladı. Baykal"ın koruması da grup toplantısı süresince Baykal"ın hemen arkasında ayakta bekledi. Programlarındaki dakikliği ile dikkat çeken Kılıçdaroğlu saat 13.30"u gösterdiğinde “Başbakan Kemal” sloganları arasında grup salonuna girdi. CHP milletvekillerinin büyük bir bölümü Kemal Kılıçdaroğlu"nun istemediğini belirtmesine karşın yeni genel başkanı da ayakta alkışlarla karşıladı. Kılıçdaroğlu, salona girdikten sonra Baykal"ın sırasına giderek elini sıktı. Baykal, Kılıçdaroğlu"nu ayağa kalkarak selamladı ve elini sıktı.

Baykal"a kürsüden selam

Başkanvekili Kemal Anadol, Kılıçdaroğlu"nu konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet ederken, “Bir önceki Genel Başkanımız Deniz Baykal da aramızda. Kendisini sevgi ve saygı ile selamlıyoruz” anonsu yaptı. Anadol"un sözleri üzerine salondan alkış yükseldi. Baykal, yerinden kalkmadan, elini göğsüne götürerek, baş işareti ile salonda bulunanları selamladı. Anadol"un daveti üzerine Kılıçdaroğlu alkışlar arasında kürsüye çıktı. Kılıçdaroğlu"na bir kız çocuğu çiçek verdi. Kılıçdaroğlu, çiçeği veren çocuğun elini öptü.

Baykal kuliste

Eski kurmayları ile bir süre salonun boşalmasını bekleyen Deniz Baykal ise daha sonra yine kurmayları ile birlikte grup salonundan ayrılarak muhalafet kulisine geçti. Baykal kuliste de Mustafa Özyürek, Canan Arıtman, Yılmaz Ateş, ilhan Kesici, Onur Öymen, Osman Kaptan ve Esfender Korkmaz ile sohbet etti. Baykal, burada gazetecilerin İsrail operasyonu ve PKK"nın İskenderun saldırılarına ilişkin sorularını yanıtsız bıraktı. Baykal, CHP"nin görüşlerinin grup toplantısında dile getirildiğini ifade etti.

Heyet kabul etti

Baykal, kendisine B Blok"ta tahsis edilen odanın henüz tam olarak hazırlanmaması nedeniyle, Antalya Abdal Musa Köyü"nden gelen bir heyeti kuliste kabul etti. Heyet, Baykal"ı 26-27 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan Abdal Musa etkinliklerine davet etti. Baykal da “Sizi yalnız bırakmayacağım. Eğer ben gelemezsem mutlaka bir arkadaşım oraya gelecektir” dedi. Heyet, Baykal"a köyün tarihi ve turistik zenginliğe sahip olduğunu anımsatarak, köye yeni kurulan taş ocağının yarattığı rahatsızlığı dile getirdiler. Baykal da bunun üzerine gazetecilere dönerek, Abdal Musa Köyü"nün Alevilik kültürü için çok önemli bir yere sahip olduğunu aktardı.

Baytok katılmadı

Adı CHP"nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile “görüntü” iddialarına karışan Ankara Milletvekili Nesrin Baytok dün TBMM"ye gelerek CHP"nin grup başkan vekilliği seçiminin yapıldığı kapalı Grup toplantısına katıldı. Nesrin Baytok, Deniz Baykal"ın da katıldığı CHP Grup toplantısının açık bölümüne katılmamayı tercih etti.

"HALEF-SELEF TOKALAŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlığa seçildikten sonra ilk kez partisinin Meclis grubu toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu salona girişinde partililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Grup Salonu"nda yer sorunu nedeniyle izdiham yaşandı. Kılıçdaroğlu grup toplantısına katılan Deniz Baykal"ın yanına giderek tokalaştı. Parti yönetimine seçilen Süheyl Batum ve Umut Oran da Baykal"ın yanına giderek tokalaştı

Vatan