Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ergenekon soruşturmasının dün yapılan 12. dalgasının rektör ve akademisyenlere yönelik olması ile ilgili, “Profesör olsun olmasın, eğitimciler arasında aleni darbe çağrısında olan insanlar var" yorumunda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye Eğitim Yayınları Derneği"nin yeni hizmet binası açılış töreninde gazetecilerin Ergenekon soruşturması kapsamında dün yapılan operasyonlara yönelik sorularını yanıtladı. Bakan Çelik, dün yapılan operasyonların ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan ve “Baba Beni Okula Gönder" projesine de katılan Tijen Mergen"e yönelik olmasının kendisini üzdüğünü belirterek, “Ama prensibimiz, bir insanın suçu ispat edilene kadar suçsuzdur" dedi. Mergen"in “baba beni okula gönder" dediği için, Saylan"ın ise eğitime yönelik katkılar yapması nedeniyle suçlanmadığını ifade eden Çelik, “Bazı medya kuruluşlarının cumhuriyeti savunan Atatürkçülüğü savunanların sindirildiği yolundaki açıklamalarını da kesinlikle kabul edemeyiz" dedi.

-"TÜRKİYE"DE 132 REKTÖR VAR, 130"U ATATÜRK KARŞITI MI?"

Bir yargı sürecinin devam ettiğini belirten Çelik, Cumhuriyetin savcılarının, hakimlerinin b.ulunduğunu ve yargının bağımsız olduğunu vurguladı. Çelik, söz konusu sürecin hükümete ve AKP"ye “atılmasının" son derece “haksız" bir davranış olacağını söyleyerek, “Fiili olarak 2 rektör gözaltına alındı. Türkiye"de 132 rektör var. 2 rektör cumhuriyeti, Atatürkçülüğü savunuyor da, geri kalan 130 rektöre cumhuriyet karşıtı yakıştırması mı yapacağız. Sayın Haberal, çok iyi bir cerrah olduğu için içeri alınmadı. Kimse sorgulanamaz değildir. Kimse sorgulanamaz, hesap sorulamaz değildir" dedi.

Çelik, AKP"ye kapatma davası açılırken, “Ankara"da Türkiye"nin Cumhuriyet savcıları, hakimleri var" dendiğini, Ergenekon"a gelince ise bazılarının “biz avukatıyız" dediğini anımsatarak, “Ben bunu anlamıyorum. Ergenekon kapsamına alınmayan insanların hepsi cumhuriyet ve Atatürkçülük"ün karşısında mı görmek gerekli" dedi.

“ALENİ DARBE İSTEYENLER VAR"
Saylan"ın kanser tedavisi gördüğünü hatırlatan Çelik, Saylan"ın söz konusu durumuna karşın gözaltına alınmış olması halinde “kabul edilemezö bir durum olacağını, ancak sağduyunun hakim olduğunu ifade etti. Çelik, “Profesör olsun olmasın, eğitimciler arasında aleni darbe çağrısında olan insanlar var. Bu işin başında olanları, bir numarayı arayarak "emrinizdeyim" diyen insanlar var" dedi.

Milliyet