Ankara"da şok gelişme... CHP lideri Baykal"ın şoförünün bilgisayarının kablosuz ağından askeri bilgilere ulaşıldığı ve komutanlara tehdit mesajları gönderildiğini tespit eden savcılık, şoförün evinde arama yaptı

Kara Kuvvetleri Askeri Savcılığı"nın çok gizli yürüttüğü bir soruşturma çerçevesinde, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın şoförü olduğu belirtilen Mehmet Çakırgöz"ün Keçiören"deki evinde bulunan bilgisayarın kablosuz ağından, bazı askeri bilgilere ulaşıldığı ve bazı üst düzey komutanlara tehdit mesajları gönderildiği tespit edildi. Savcılık, bu tespit üzerine Çakırgöz"ün evinde arama yaparak bilgisayara el koydu. Baykal, “Evet olayı biliyorum. Bir hacker şifreyi kırarak bilgisayarı üzerinden jandarmada gizli bazı sitelere girmiş. Alakası yok çocuğun” diye konuştu.

Komutanlara tehdit
Alınan bilgiye göre bir süre önce, Jandarma Genel Komutanlığı"na ait bazı sitelere girilerek, askeri bilgilerin dışarıya sızdırıldığı ve aynı dönemde bazı üst düzey komutanlara tehdit içerikli mesajların gönderildiğini tespit eden Kara Kuvvetleri Askeri Savcılığı, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Adres Keçiören"de
Soruşturma kapsamında, tehdit içerikli mesajların Keçiören"de kablosuz bir internet bağlantısı üzerinden gönderildiğini ve aynı bağlantı üzerinden söz konusu sitelere girildiğini tespit eden savcılık, çok ilginç bir bilgiye de ulaşmış oldu.
Savcılık, kablosuz internet bağlantısının kimin adına ait olduğunu araştırdı ve bu kişinin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın Keçiören"de oturan şoförü olduğu tespit edildi.
Bunun üzerine harekete geçen Askeri Savcı, Kara Kuvvetleri Askeri Mahkemesi"ne başvurarak Çakırgöz"ün Keçiören Gazi Mahallesi 19 Mayıs Caddesi 123 numaradaki evinde arama yapılmasına ve evdeki bilgisayara incelemek için el konulmasına dair karar aldı. Karar, dün öğle saatlerinde jandarma ekiplerine tebliğ edildi. Keçiören semtinin polis bölgesi olması nedeniyle arama kararından Ankara Emniyeti de haberdar edildi.
Mahkeme kararıyla Çakırgöz"ün evine giden jandarma ekipleri, polis eşliğinde ve soruşturmayı yürüten askeri savcının da gözetimi altında arama yaptı. Saat 17.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 3 saat süren arama sırasında Çakırgöz"ün dışarıda olduğu ve evde aile bireylerinin bulunduğu belirtildi. Aramaların ardından el konulan Bakırgöl"e ait bilgisayar, incelenmek üzere askeri savcılığa götürüldü.

Şifreyi bir hacker kırmış
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, olayın duyulması üzerine Milliyet"e şu açıklamalarda bulundu:
“Evet olayı biliyorum. Bir hacker şifreyi kırmış, alakası yok çocuğun. Evinde karısı, çoluğu, çocuğu var. Öğlen saatlerinde olmuş galiba. Bir hacker onun şifresini kırarak bilgisayarı üzerinden jandarmada bir şeye girmiş, gizli bazı sitelere. Bunu öğrenince gelmişler, bu bilgisayardan yapıldığını tespit ederek. Savcı da gelmiş yerinde inceleme yapmışlar. Tamamen onun bilgisi dışında, dışarıdan müdahale ile yapıldığını tespit etmişler.”

Milliyet