Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Merkezi'ni ziyaret ederek basına açıklama yapan Deniz Baykal, kaza üzerinden 24 saate yakın süre geçmesine rağmen durumun aydınlatılamadığını hatırlatarak, "Bu belirsizlik bizi bir yandan bizi üzüyor, diğer yandan sevindirici bir gelişme olabilir diye ümit kaynağı oluyor" dedi.

Yazıcıoğlu'nun mücadelesini güç şartlarda ayakta tutmaya çalıştığını vurgulayan Baykal, BBP liderinin siyasi parti ve düşünce inanç dayanışmasının haricinde özel hiçbir destek olmadan parlamentoya bağımsız olarak seçilmesinin saygıdeğer bir tabloyu ortaya koyduğunu dile getirdi.

Enkaza ulaşılmasında yetkililerin, sorumluların başta hükümet olmak üzere çok samimi bir gayret içinde olduğuna inandığını dile getiren Baykal, "Arazi ve hava koşulları konunun hızla aydınlatılması önünde ciddi bir engel. Herkesin seferber olduğuna şüphe yok. Gece elde edilemeyen sonucun sağlanabileceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Enkazın hâlâ tespit edilmemiş olmasının Türkiye'de teknik altyapının yetersizliğine bağlanabileceğini belirten Baykal, şunları söyledi: "Günümüzün teknik imkanları içerisinde enkaz mahallinin dahi tam net tespit edilememiş olmasını yadırgıyorum. Koca bir enkaz var dağın tepesinde. Enkazı yakalamanın teknik imkanları vardır, olmalıdır. 'Bu imkan var da kullanılmıyor. Cebinizdeki kapalı telefonunun dahi dinlenmenize fırsat verdiği biliniyor. 6 kişinin her birinin telefonu vardır. Görmeden dahi bin metreden, 500 metreden tespit edecek sensör sistemleri yok mu? Dünyada var da Türkiye'de yoksa bunu örgütlemek lazım. Havacılık kuruluşlarımızın projeleri vardır. Bunları değerlendirmek lazım. İlerleme sağlamak durumundayız. Türkiye, bir enkazı 24 saaatin içinde bulabilmelidir. Bulamıyorsak teknik olanaklarımız yoktur. Yoksa bunu elbirliğiyle bir an önce sağlayalım."

Öte yandan BBP Genel Merkezi önünde bir acil yardım ambulansı da tedbir amaçlı olarak bekletilmeye başladı.

SABAH