Ankara'nın Bala ilçesi Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, Bala Belediye Meclisi'nin MHP'li diğer 5 üyesi ile birlikte AK Parti'ye katıldı. Gürbüz gerekçelerini şöyle açıkladı:

Alınan bilgiye göre, 29 Mart yerel seçimlerinde ikinci kez MHP'den Bala Belediye Başkanı seçilen Gürbüz, MHP Genel Merkezi'ne noter kanalıyla istifasını sundu, ardından AK Parti'ye üye oldu.

Gürbüz için, cuma günü, AK Parti'ye katılım töreni düzenleneceği bildirildi.

Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Halka hizmet Hakk'a hizmet'' şiarıyla yola çıktıklarını belirterek, ''Bala, hizmete mahrum kalmış. Yıllardır siyasi çekişmelerden Bala ve Balalılar zarar görmüş. İlçemizin, Atatürk'ün Bala milletvekili oluşundan kaynaklanan namı var. Buna rağmen hizmet alamamış. Bala'nın daha iyi hizmet alabilmesi için AK Parti'ye üye oldum'' dedi.

29 Mart yerel seçimlerinde, halkın büyük teveccühüyle MHP'den ikinci kez belediye başkanı seçildiğini ifade eden Gürbüz şöyle devam etti:

''Bize teşkilatım MHP dışında AK Parti'li, CHP'li, DP'li vatandaşlarımız da oy verdi. Sivil toplum örgütleri, Bala halkı ve Balalı iş adamlarımızla, görüş alış verişi yaptık. Hizmet için tek ortak çözüm önerisi vardı; (Bala'ya hizmet getir, bunun için iktidarın yanında yer al) İnşallah bu dönemde daha iyi hizmet vereceğiz, projelerimizi hayata geçireceğiz.''

Gürbüz, proje ve hedeflerini ise şöyle sıraladı:

''Doğal gazın Bala merkezine de getirilmesi, TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kentsel dönüşüm projesinin uygulanması, Kesikköprü Baraj Gölü'nün bir bölümünün turizme açılması, İlçeye kültür sitesi kazandırılması.''

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ'NDEKİ TABLO DA DEĞİŞİYOR-

Öte yandan, Bala Belediye Başkanı Gürbüz ile birlikte, Bala Belediye Meclisi'nin MHP'li diğer 5 üyesi de AK Parti'ye katıldı.

AK Parti'ye katılan üyelerden Gürbüz'ün de aralarında olduğu 3 kişinin aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi olduğu bildirildi.

İbrahim Gürbüz'ün yanı sıra, Murat Buran, Arif Kaplan da Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bundan böyle AK Parti sıralarında oturacak.

Haber 7