Demokrat Parti (DP) İl Başkanları, Süleyman Soylu'nun genel başkanlık görevinden ayrılma kararını gözden geçirmesini istedi.

Zaman gazetesinin haberine göre; Yerel seçim sonuçlarının başarılı bulunduğu il başkanları deklarasyonunda, "Sayın Genel Başkanımız Süleyman Soylu'nun Genel Başkanlıktan ayrılmak istemesini il başkanları olarak kabul etmiyoruz. Genel İdare Kurulu'nun almış olduğu olağanüstü kongre kararını tekrar gözden geçirmesini taleph ediyoruz." denildi.

DP il başkanlarının dün yaptığı toplantıda oluşturulan deklarasyon metni, bugün Ankara İl Başkanı Orhan Ünsal tarafından açıklandı. Ünsal, 29 Mart yerel seçimlerinde kazanılan 1 il, 40 ilçe ve 109 belde belediyesi olmak üzere toplam 150 belediyenin, Türkiye'nin her bölgesine yayılmasının DP'nin bir Türkiye partisi olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. 100'den fazla belediyenin çok az oyla kaybedildiğine dikkat çeken Ünsal, "Belediye başkanlıklarından aldığımız yüzde 6, il genel meclisinden aldığımız 1.5 milyon ve yüzde 3.72'lik oy hiç küçümsenemeyecek bir oydur ve yeni bir dirilişin ve umudun tezahürüdür. Çünkü genel başkanımızın seçildiği 6 Ocak 2008 kongresinde partimizin oyu yüzde 1'ler civarındaydı." diye konuştu.

Ünsal, "Genel Başkanımızın 22 Temmuz 2007 genel seçiminde alınan 5.4 oy oranını ölçü alarak Genel Başkanlıktan ayrılmak istenmesini kabul etmemiz mümkün değildir." dedi.

Mahali seçimlerde alınan oyun ölçü olmaması gerektiğini vurgulayan Ünsal, "15 aylık bir Genel Başkan'ın başarı ölçüsü bu seçim değildir, genel seçimdir." ifadesini kullandı.

Yerel seçim sonuçlarını başarısızlık olarak değil, geleceğe yönelik bir umud olarak gördüklerini ve başarılı bulduklarını aktaran Ünsal, şöyle devam etti: "Genel başkanımızın olağanüstü kongrede, Genel Başkanlıktan ayrılmak istemesinin, partimizin geleceğini olumsuz etkileyeceğine inanıyoruz. Sayın Genel Başkanımızın kararını şahsi tercihi olarak görüyor, ilkeli bir tavır olarak saygıyla karşılıyoruz. Ancak Demokrat Parti'nin ve Türkiye'nin geleceğinin hepimizden daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Sayın Genel Başkanımız Süleyman Soylu'nun Genel Başkanlıktan ayrılmak istemesini il başkanları olarak kabul etmiyoruz. Genel İdare Kurulunun almış olduğu olağanüstü kongre kararını tekrar gözden geçirmesini taleph ediyoruz."

Ünsal, bir soru üzerine ise, 61 il başkanının söz konusu deklarasyonda imzası bulunduğunu belirterek, diğer il başkanlarına telefonla ulaştıklarını anlattı. Ünsal, 81 il başkanının da aynı görüşte olduğunu kaydetti..

Taleplerinin Süleyman Soylu'ya da iletildiğini kaydeden Ünsal, "Kendisi, Genel İdare Kurulu'nu toplayarak değerlendirmede bulunacağını söyledi... Genel Başkanın gitmesini Türk halkı istemiyor. Biz de bunu engellemek için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

Net Haber