CHP il başkanları, belediye başkanları, MYK, PM ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, dün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başkanlığında seçim sonuçlarını değerlendirdi

Baykal özetle şu mesajları verdi:
- Planlanan değişiklikler gerçekleştiğinde yargının siyasetin denetimine sokulacağı açıktır. Yargı hedeftir, siyasallaştırılmak istenmektedir. Bunun için hazırlıklar yapılmaktadır.
- Sadece bir kentimizde 25 tane hâkim ve savcımız dinlenmektedir. Dinleme kararını kim aldırmıştır, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu. Onlara kim talimat verme yetkisine sahiptir, Adalet Bakanı. Adalet Bakanı hâkimlerin dinlenme düğmesine basma yetkisine sahip kişidir.
- Bu davanın etrafında toplumun en saygıdeğer insanları büyük acıları çekmek üzere gözaltına alınıyor. Türkiye de bunu seyrediyor. İnsanlar artık yavaş yavaş, "Canım bu kadar da olmaz" demeye başladı. Öyle değil, "Bu kadar olmaz" değil, hiç olmaz, hiç. Falan kişi alındı diye yanlış değil, ta başından beri yapılan yanlış.
- Ne çiçek göndererek, ne sempati demeçleri vererek bu gidişi önlemek mümkündür. Bu gidişi önleyecek olan millet iradesidir, milletin kendisidir.
Baykal"ın bu sözleri, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun"un, evinde arama yapılan ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan"a Kurmay Başkanı Tümgeneral İbrahim Onbay ile çiçek göndererek “geçmiş olsun” dileklerini iletmesini akıllara getirdi.

Milliyet