Devlet Bakanı Zafer Çağlayan oyunu Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nde kullandı. Oy pusulası ile birlikte ‘evet’ mührünü zarfa da basan Çağlayan görevlilerden ikinci bir zarf istedi. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan oy kullanmak için Tevfik Sırrı Gür Lisesine geldi. 
 
Çağlayan oy kullanmak için 1001 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girdi. Görevlileri kimlik gösteren Çağlayan oy pusulasını ve zarfı alarak kabine girdi. Bir süre sonra Çağlayan yanlışlıkla zarfa da ‘evet’ mührünü bastığını söyleyerek yeni bir zarf istedi.
 
Tekrar kabine giren Çağlayan pusulayı yeni zarfa koyup şeffaf sandığa attı. Görevlilerle hatıra fotoğrafı çektiren Çağlayan okul dışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Şu anda siyasetçilerin sözünün biterek vatandaşın konuştuğu yerde olduklarını ifade eden Çağlayan, "Biz söyleyeceklerimizi iki ay boyunca söyledik.
 
Biz hükümet olarak 8 buçuk yıldır söylüyoruz. Allah ülkemize hayırlı uğurlu etsin. Milletimiz için yeni demokratik gelişmelere vesile olsun. Sandıktan ne çıkarsa herkes onu kabul edecek. İnsanlarımızın bayram içinde oylarını kullanması sevindirici." diye konuştu. 
 
Bir gazetecinin zarfa da ‘evet’ mührünü basmasının heyecandan mı kaynaklandığı sormasına üzerine Çağlayan şu cevabı verdi: "Heyecan olur mu? Ben yıllardır kullanıyorum. Tabi kaşenin içi gözükmüyor. Kaşede ne var ne basmamız gerektiğini görmemiz gerekiyor. 
 
Ben mühendisim kontrol etmem lazım. Ordaki zarfı müsvedde kağıt zannederek kullandım. Zaten zarfa değil mazrufa bakacaksınız. Hayırlı uğurlu olsun."