Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti Uşak İl Teşkilatı'nı ziyareti sırasında partisinin Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin, Nuri Uslu ile İl Başkanı Hilmi Alper'le asansörde mahsur kaldı.

Hareket ettikten yarım metre sonra duran asansörden kapısı açılarak beş dakika içinde kurtarılan Bakan Aydın ve beraberindekiler beşinci kattaki parti binasına yürüyerek çıkmak zorunda kaldı.
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, bir dizi ziyaret ve partisinin il teşkilatı ile bir dershanenin (Sınav) birlikte düzenlediği Çağrı Düğün Salonu'ndaki iftar yemeğine katılmak için Uşak'a geldi. Bakan Aydın, ilk ziyaretini Vali Özdemir Çakacak'a yapıp, kent hakkında bilgi aldı. Bakan Aydın, daha sonra yürüyürek beraberindeki partililerle birlikte İsmetpaşa Caddesi'ndeki Şeker İşhanı'ndaki Ak Parti Uşak İl Teşkilatı'na geçti. Beşinci kattaki parti binasına çıkmak üzere Bakan Aydın, üç kişilik asansöre Ak Parti Uşak milletvekilleri Mustafa Çetin, Nuri Uslu ve İl Başkanı Hilmi Alper ile bindi. Asansör, hareket ettikten yarım metre sonra durdu. Korumaların, durumu farketmesi üzerine beş dakika mahsur kalan Bakan Aydın ve beraberindekiler, anahtarın bulunmasıyla kurtarıldı.
Asansörde tekrar mahsur kalmaktan çekinen Bakan Aydın ve beraberindekiler merdivenleri kullanarak parti binasına çıkmak zorunda kaldı. Merdivenleri çıkarken terleyen Bakan Aydın, ceket ve kravatını çıkardı. Bakan Aydın, asansörde mahsur kalmalarıyla ilgili bir açıklama yapmazken, Ak Parti Uşak İl Başkanı Hilmi Alper, “Bu binanın miladı dolmuş. Partinin yerinin değişmesi gerek” demekle yetindi.
Yaşanan olumsuzluğun ardından partililere seslenen Bakan Aydın, Anayasa Değişikliği paketi hakkında görüşlerini bildirdi. Bakan Aydın, partililerden anayasa değişikliği konusunu bir de kendisinden dinlemelerini isteyerek, “Mübarek aydayız. Sizlere anayasa değişikliği konusunda bir şeyler anlatayım ki iftar yemeğini hak edeyim. Anayasa Değişikliği Paketi'nde bulunan en önemli maddelerden birisi insanların bireysel olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurabilecek olmaları. Muhalefet partisi liderlerinin konuşmalarını dinliyoruz, "Anayasa Mahkemesi'ne değişiklikle kendi hakim ve savcılarımızı atayarak Yüce Divan'da yargılanmanın önünü kapatacakmışız." Yok böyle bir şey. Madem, 13 aydır bizden şikayetçisiniz, Anayasa Mahkemesi'de orada, çıkarın belgeleri yargılanalım. Neden bugüne kadar belgeleri ortaya çıkarmadınız. Medya mensupları bile bu konuda ihtisas sahibi oldu. Sizlerden önce belgeleri bulup çarşaf çarşaf yayınlıyor” dedi.
YAŞ karalarına da konuşmasında yer veren Bakan Aydın, “Anayasa Değişikliği Paketi'nde YAŞ kararları ile ordudan ihraç edilen askerleri de koruyoruz. Yargının önünü açıyoruz. Nasıl bir milli eğitim ve sağlık çalışanı "tayin" veya "uzaklaştırma" gibi konularda mahkemeye giderek hakkını arayabiliyorsa, Anayasa değişikliği ile ordudan ihraç edilen subay ve astsubaylarda aynı şekilde haklarını mahkemelerde arayabilecek. 13 Eylül Pazartesi günü Türkiye'nin değişim günü olacak” diye konuştu.