Kahramanmaraş'ta düşen içinde Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin bulunduğu uçağın enkazına bir türlü ulaşılamaması, bölgeye giden BBP'lileri isyan ettirdi. Arama kurtarma çalışmalarını incelemek üzere olay yeri yakınındaki Kurucaova Köyü'nde incelemelerini tamamlayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Kahramanmaraş Vali Mehmet Niyazi Tanılır'ın bulunduğu valiliğe ait makam cipinin önünü kesen partililerle, sivil polis, jandarma ve korucular arasında arbede yaşandı. 1 kişinin baygınlık geçirdiği ve yaklaşık yarım saat süren gerginlik, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu'nun öfkeli partilileri yatıştırmasıyla sona erdi.

Dün Kahramanmaraş'taki mitingden sonra BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündüğ, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Sivas İl Genel Mecilisi Üyesi adayı Murat Çetinkaya ile İHA muhabiri İsmail Güneş'i Yozgat götüren pilot Kaya İstektepe'nin kullandığı helikopterin düşmesinden sonra arama çalışmalarından sonuç alınamaması çoğunluğu Alperan Ocakları üyesi partilileri öfkelendirdi. Gece boyunca havadan ve karadan yapılan ancak olumsuz hava koşulları ve sıfırın altında 15 dereceye kadar ulaşan soğuk nedeniyle güçlükle sürdürülen kurtarma çalışmalarının uzaması, kazazedelerle ilgili yaşam umutlarını azaltıttı. Kazadan sonra bölgeye akın eden partililerin endişeli bekleyişleri, zaman geçtikçe öfke ve taşkınlığa dönüştü.

BAKAN ATALAY'IN YOLU KESİLDİ

Olayları yakından incelemek üzere bölgeye giden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, kazanın yakınındaki Göksun İlçesi'ne bağlı Kurucaova Köyü'ne giderek yetkililerden bilgi aldı. İncelemelirini tamamlayan Bakan Atalay, beraberinde Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ile Valiliğe ait makam aracıyla Göksun'a dönmek üzere hareket etti. Ancak 46 001 plakalı cipin yolu, geceyi köy ilköğretim okulunda bekleyen ve çoğunluğunu Alperan Ocakları üyelerinin oluşturduğu partililer tarafından kesildi. üç otomobil ile için Bakan Atalay ve vali Tanılır'ın bulunduğu makam aracının yolunu kesen yaklaşık 10 kişi çalışmalardan sonuç alınamamasına tepkilerini gösterdi. Korumalar ile partililer arasında tartışma yaşanırken, öfkeli kalabalığın sayısı bir anda 150 -220'e ulaştı.

1 KİŞİ ARBEDE SIRASINDA BAYILDI

Öfkeli kalabalık, "Muhsin nerede hesap verin, hepimiz Muhsin'in askerleriyiz. Vur de varalım, öl de ölelim" diye slogan attılar. Makam aracı kalabalığı yarıp uzaklaşmaya çalıştığı bir sırada ise bu kez bir başka otomobil, resmi aracın manevra yapmasını tamamen engelledi. Bunun üzerine sivil polis, jandarma ve korucularla, BBP'liler arasında sert tartışmalar yaşandı. Arbede bırasında bayılan 1 kişi ambulansla hastaneye götürüldü.

Slogan atıp yolu kesen partililerden bir kişi, Alperen Ocakları adına açıklama yapacağını belirterek, "Dün geceden beri Alperen ülkücüleri, 3-5 jandarma ve bir o kadar dağcı ile birlikte arama yapılması, gerçekten tepki çekicidir. Bu devletin gece görüşlü helikopterleri ve diğer imkanları yok mudur? Genel Başkanımız saatlerdir kayıptır. Kendisinden haber alınamamaktadır. Sorumlular bunun hesabını vermelidir. Bu işin içinde bir bityeniği olduğunu düşünmeye başladık. Siz basın mensupları da bu söylediklerimizi yazın. Bu açıklamamız sizedir" dedi.

YARIM SAAT ARACINDA MAHSUR KALDI

Yaşanan arbede sırasında makam aracının sağ tarafından bulunan Türk Bayrağı forsunun demiri ile birlikte kırıldığı, daha sonra sivil polisler tarafından yerine tutturulduğu görüldü. Gerginlik, kazazede Muhsin Yazıcıoğlu'nun gelişmeleri takip etmek üzere bölgeye gelen ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu, göstericileri ikna etmesiyle sona erdi. Yaklaşık yarım saat süren eylem sırasında Bakan Atalay ile Vali Tanılır inmedikleri makam aracı ile hızla bölgeden uzaklaşarak ilçeye doğru hareket etti. Makam aracı giderken partililerin 'yuh' sesleri yükseldi.

Bu arada helikopteri kullanan pilot Kaya İstektepe'nin yakınları da köye geldi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Yarbay rütbesi ile helikopter pilotu olarak emekli olan 54 yaşındaki Kaya İstektepe'nin 1998 yılından bu yana özel helikopter şirketlerinde çalıştığı öğrenildi.

HÜRRİYET