Hükümetin kamu gücünü kullanarak kongreyi baltalamak istendiğine dair güçlü işaretler alındığını öne süren Bahçeli, “Kongremizde yaşanması muhtemel olumsuzlukların sorumluluğu AKP hükümetine ve görevlendirdiği emniyet mensuplarına ait olacak” dedi. MHP kurmayları, Ak Parti"nin MHP kongresini karıştıracağı yönünde bazı istihbaratlar alındığını savundu.

Bahçeli, dün yaptığı sert açıklamada, hükümete, Ak Parti"nin güdümünde olduğunu örtülü olarak dile getirdiği eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın"a, MHP Genel Başkan aday adayı olduklarını açıklayan işadamı Ahmet Reyiz Yılmaz ve Türkiye Tohumcular Birliği Genel Başkanı Hakkı Şafak Ses"e ciddi suçlamalar yöneltti. İlk olarak Bahçeli"nin genel başkan adayı olamayacağını öne sürerek kongreyi olağanüstü toplama girişiminde bulunan Aydın"a eleştiride bulunan MHP lideri, hükümetin delege yapısına sızıp müdahil olmasına fırsat vermediklerini vurguladı. Bahçeli, Yılmaz ve Ses için de şu ağır ifadeleri kullandı:

“Karanlık ilişkiler içindeki şahısların, kazançlarının kaynağını açıklayamayan kişilerin, yabancı ülkelerle ticaretin de üstünde özel ve kuşkulu bir yakınlaşma ve işbirliği geliştirenlerin MHP"de hangi seviyede olursa olsun asla yerleri olmayacaktır.”
Hükümeti de elindeki kamu gücünü kullanarak kurultayıın huzurunu bozmaya çalışmakla suçlayan Bahçeli, bu konuda güçlü emareler aldıklarını söyledi.

"Sonuçları ağır olur"

MHP"nin yöneticilerini kendi kadroları arasından seçeceğini dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti: “Başta hükümet olmak üzere, hangi mihrak ve odaklar olursa olsun milliyetçi iradeye müdahaleye yeltenmeleri halinde MHP mensuplarının verecekleri karşılığın muhataplarında ağır siyasi sonuçlar doğuracağının bilinmesini isterim. Bütün tedbirlerimize rağmen, kongremizde yaşanması muhtemel olumsuzlukların sorumluluğu AKP ve görevlendirdiği emniyet mensuplarına ait olacaktır.”
Olay çıkması halinde Ak Parti"nin sonuçlarına katlanacağı uyarısını yapan Bahçeli, şunları kaydetti: “Hükümetin desteği, himayesi ve zorlaması milliyetçi-ülkücü iradenin kabul edemeyeceği komplonun, kışkırtmanın veya tartışmanın yaşatılması halinde, bu tarihten itibaren AKP"nin yurt çapındaki hiçbir toplantısının huzur ve emniyet içerisinde yapılmasının güvencesi olmayacaktır. Bu ikazlara dikkat edilmesi muhataplarının yararına olacaktır.”/milliyet