AK Parti'nin önemli isimlerinden Bülent Arınç, 29 Mart seçim sonuçlarını değerlendirirken ilginç tesbitler yaptı.

Arınç, Yeni Şafak Gazetesi'nde yayınlanan röportajda şunları söyledi:

Üslubumuz hatalıydı: Muhalefetin hepsine birden aşırı yüklenmeniz onları beraberliğe itti. Mesela “ruh ikizleri” söylemi. Onları rencide edici bazı söylemler de yakınlaşmalarına etki yaptı, “AKP, bir tek ben varım diyor, bizleri yok sayıyor, birlik olup gününü gösterelim” dedirtmiş olabiliriz. Yeni bir siyasi mühendislik projesinin devrede olduğu da çok açık.

Teşkilat çalışmadı: Teşkilatlar işi Başbakan'ın yüksek karizmasına ve Davos'un oluşturduğu havaya bıraktılar. Teşkilatlarda pek fazla seçim çalışması yapılmadı, mitingler yeterli görüldü, “Başbakan gelse on binleri toplasa, bu iş biter” havası esti. Teşkilat hem tembelleşti hem de her şeyi Tayyip Bey'den bekledi.

Basınla ilişkiler: Basınla yapılan kavganın AKP'ye de Sayın Başbakan'a da faydası olmadığını düşünüyorum. Doğan Grubu iktidarın kendilerini muhatap alarak, ezmek ve yok etmek istediğini söyleyip yazarak mağdur rolüne girdi. Basınla ilişkileri de masaya yatırmak lazım... Bu kavganın gerçek olduğuna inanıyorum ama kavganın bir siyasi partiye, Başbakan'a, onun prestijine olumlu katkı sağladığı konusunda şüpheliyim.

Haber 7