Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, "Bu Anayasa değişikliği eğer gerçekleşirse, ömrü bugünkü siyasi iktidarın ömrü ile doğru orantılıdır. Elbette ki, yeni bir siyasi iktidar, yani ciddi samimi bir halk iktidarı bu yapılan değişiklikleri herhalde ortadan kaldıracaktır" dedi.

CHP Bahçelievler İlçe Örgütü tarafından düzenlenen "Referandum Aldatmacasına Hayır" konulu panele katılan Kanadoğlu, referandumdan "hayır" oyu çıkmasını istediğini söyledi.

Kanadoğlu, "Gerçekten hiç düşünmediğimiz bir karar ile karşı karşıya kaldık ve 12 Eylül'de halk oylamasına, sandıklara gideceğiz. Anayasa Mahkemesi kararlarına saygılı olmak lazım, doğrudur ama o kadar çok eleştirilecek, bu eleştirilerin altından nasıl kalkacaklarını merak etmek de bizim hakkımız. Dendi ki, haklı olarak biz iktidar olduğumuzda Anayasa'yı değiştiririz tekrar. Bunu ben aylarca önce söyledim. Bu Anayasa değişikliği eğer gerçekleşirse, ömrü bugünkü siyasi iktidarın ömrü ile doğru orantılıdır. Elbette ki, yeni bir siyasi iktidar, yani ciddi samimi bir halk iktidarı bu yapılan değişiklikleri herhalde ortadan kaldıracaktır" dedi.

"Bütün güçlerinizi birleştirin"

CHP'lilere seslenen Kanadoğlu, iktidara giden yolun her şeyden önce halk oylamasında 'evet' çıkmamasına bağlı olduğunu belirterek, "Onun için şimdi gelecekteki halkın iktidarını ve partinizin iktidar olmasını bir tarafa bırakın ve bütün güçleri birleştirerek, bu Anayasa değişikliğinin 'evet' oyu almamasını sağlamaya çalışınız. Yani güçlerini birleştiriniz. Hangi partiden olursa olsun, bütün vatandaşların kendi güçlerini bir araya getirmesi kaçınılmaz bir olaydır. Çünkü eğer 'evet' diye çıkarsa, karşınıza çıkacak olan Anayasa Mahkemesi ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu örnekleri gördüğünüz gibi bir YÖK, bir RTÜK olacaktır. Eğer yargı bu şekilde yürütmenin talimatı altına girecekse orada artık ne kuvvetler ayrılığından bahsetmek mümkün olacaktır, ne de o yargı güvenilir bir karar verme durumundan hızla uzaklaşacaktır. 12 Eylül Türk milleti için büyük bir sınavdır. Bu büyük sınavdan yüzünün akı ile çıkabilmek için bütün partililerin bir güç birliği içinde çalışması gerekir" diye konuştu.

Kanadoğlu, ayrıca Anayasa Mahkemesi'nin kararını açıklama şeklinin de Anayasa'ya aykırı olduğunu dile getirdi.

"Erdoğan ve saz ekibi kazandı"

Berhan Şimşek de, "8 yıldır Türkiye kazandı ama halk kazanmadı. Recep Tayyip Erdoğan ve saz arkadaşları kazandı. Okulunu, hastanesini, marketini ayırdı. Kendi zenginini yarattı. Kamu düzenini personelini ona göre tanzim etti. Suriye sınırını İshak'a satmaya çalıştı. Ara sıra yiğitlik olsun diye de, 'One Minute' dedi. Danıştay-yip, Yargıtay-yip, Sayıştay-yip, Yürütme de Tayyip... Ne kaldı geriye? Bir de Anayasa var. Bu Anayasa'yı, bu Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısını değiştirmeye izin vermeyeceğiz" dedi.