Diyarbakır Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Zeki Kılıçarslan'ın sınavda öğrencilerine "ahret hesabı yaptırmaya yönelik" soru sorması TBMM gündemine taşındı...

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakan Çelik'e söz konusu sorunun müfredata uygun olup olmadığını sordu.

Diyarbakır Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Zeki Kılıçarslan'ın 10. sınıf öğrencilerine yazılı sınavda "X şahsı hayatı boyunca 3.10 üzeri 22 tane iyilik ve 4.10 üzeri -2 mol kötülük yapıyor. Hesap günü mizanda iyilik ve kötülükleri tartılıyor. İyilikleri ağır gelirse cennete, kötülükleri ağır gelirse cehenneme, tam nötrleşme olursa Araf'a gidecek. Bu şahsın hesabı görülünce durumu ne olacak. İşlem yaparak sonucu bulunuz (N: 6.10 üzeri 23)." sorusunu sorduğu haberleri TBMM' gündemine taşındı.

CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Kimya öğretmeninin 10. sınıf öğrencilerine ahret hesabı yaptırmaya yönelik bir soru sorması, bu dersin müfredatıyla örtüşmekte midir?" sorusunu yöneltti.

Kılıçarslan hakkında soruşturma açılıp açılmayacağını da soran İnce, "Bakanlığınız döneminde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında müfredat ile örtüşmeyen, pedagojik bir tarafı bulunmayan benzer uygulamaların sık görülmesinin gerekçesi nedir? Bu tür uygulamaları yapanlar bu cesareti kimden ve neden almaktadır? Siz eylem ve söylemlerinizle bu tür uygulamalara cesaret verdiğinizi düşünüyor musunuz?" sorusuna yanıt aradı.

DERS KİTAPLARINDAKİ "ABDEST ALMA ALYUVAR SAYISINI ARTIRIR" İDDİASI

İnce, Çelik'in bakanlığı döneminde öğrencilerin AKP kongrelerine götürülmeye başladığını ve ders kitaplarında "abdest almanın alyuvar sayısını arttırdığı" bilgisinin yer aldığını da anımsatarak, "Kimya dersinin sınavında ahret hesabı yaptırılması gibi uygulamalara yol açanlar hakkında kaç soruşturma açılmıştır? Bu soruşturmaların sonucu ne olmuştur?" dedi. Adıyaman'da öğrencileri AK Parti kongresine götürenler hakkında açılan soruşturmanın sonucunun da açıklanmasını isteyen İnce, "Bu tür uygulamaları yapanların cezalandırılmanın aksine ödüllendirildiği yönünde bir inanç oluştuğu ve o inanç nedeniyle bu tür olayların arttığı yönündeki iddialar doğru mudur?" sorusunu yöneltti.

Milliyet