Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak G-20 zirvesi öncesinde gazetecilere açıklama yaptı.

Erdoğan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek"in, DTP için “Iğdır"ı da aldılar, yani Ermenistan sınırına dayandılar. Tamam, Ankara"yı aldık diye sevinebiliriz. CHP de İzmir"i aldık diye övünebilir. Ama bu kutlamanın Türkiye"nin güvenlik açısından sorunlu bölgesine yardımı olmaz. Oraya ayrıca dikkatle bir bakmak gerekir” açıklamasına sert tepki gösterdi.

Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada "Böyle değerlendirme olmaz. Biz de sınır illerinde belediyeler aldık. O zaman bunu nasıl yorumlayacaksın" dedi.

6 BAKANI DA DIŞARIYA KOYARIM
Başbakan Erdoğan, bugün Sabah Gazetesi'nde yayınlanan Bakanlar istifalarını sundu haberine sert tepki gösterdi. Erdoğan, gazetenin haberi 6 bakana teyit ettirdiğini iddia ettiğini dile getirdi ve rest çekti: "İspat etsinler 6 bakanı da dışarı koyarım"

Başbakan Erdoğan, Brüksel'e giderken yaptığı açıklamalarda Sabah Gazetesi'nin Bakanlar Kurulu'nda 'istafa konuşuldu' iddialarına sert yanıt verdi:

"Medya da bir sorumluluk içerisinde olsun. Ben bu başlığı atarken acaba ülkeye yararlı mı oluyorum zararlı mı oluyorum. Kim olursa olsun. Beni ülkemin menfaatleri ilgilendiriyor.

Bakanlar kurulu toplantısında bir metin oraya alıyor ve koyuyor. Benim bakanımın bir defa böyle bir açıklaması söz konusu değil.

Sana hangi bakan bunu söylemişse gel bunu bana söyle bakalım. Bunu da sorduğun zaman '6 tane bakandan ben bunu teyit ettim.' Böyle bir habercilik olur mu? 6 bakan nasıl olurda gizli görüşmeyi deşifre edebilir ?

Bana bunu söylesinler ben bu 6 bakanın 6"sını da dışarı koyarım."

MİLLİYET