AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Mersin'de yeniden yapılanma süreci kapsamında il ve 10 ilçe başkanının görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Agah Kafkas, Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ve istifanın ardından il başkanlığına atanan Mekin Merter Salt'ın katılımıyla parti binasında düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 6 aydır Mersin'de yeniden yapılanma için araştırma ve incelemelerde bulunduklarını, bu kapsamda Mut, Çamlıyayla ve Mezitli ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri hariç diğerlerinin istifa ettiğini söyledi.

Kamuoyu araştırmalarını da dikkate alarak halkın tümünü kucaklayacak yeni bir yapılanma kararı aldıklarını vurgulayan Kafkas, Salt ile başlatılan sürecin önümüzdeki günlerde ilçe teşkilatlarına da yansıtılacağını vurguladı.

Mersin'in önemli potansiyele sahip olduğunu, ancak gelinen noktada bunların değerlendirilemediğini ifade eden Kafkas, ''Türkiye önceden çevresindeki ülkelerle bile kavgalıydı. Bizimle birlikte Türkiye büyük bir değişim yaşayarak, dünya barışının sağlamasında önemli bir aktör oldu. Mersin'in ise bu duruma ayak uydurduğunu söylemek mümkün değil ama biz Türkiye'nin dünyada edindiği söz sahibi siyasetini yeni ekibimizle Mersin'e taşıyacağız'' diye konuştu.

Yeni yapılanma sürecinin Mersin ile sınırlı kalmayacağına dikkati çeken Kafkas, halkı daha iyi kucaklayan, sorunlarıyla dertlenen bir yapıya kavuşmak için başlattıkları çalışmaların Konya, Kayseri ve Bursa'da da sürdüğünü kaydetti.

İl Başkanı Salt da teşkilatları oluştururken, yöneticilerin dürüst, becerikli ve bu işe zaman ayıracak kişiler olmasına özen göstereceklerini söyledi.

Önümüzdeki günlerde istifa edenlerin yerine yeni ilçe başkanları ve yönetim kurulunun belirleneceğini ifade eden Salt, ''Tek işim AK Parti'nin başarılarını halka tanıtmak olacak. Bu kapsamda sürekli alanda olacağım ve halkla kucaklaşacağım. Mersin'deki yanlışların karşısında durup, halkın refahı için çaba göstereceğim'' diye konuştu.

Akşam