AK Partili üyeler, CHP'li İl Encümen üyesi Onur Koçanalı'nın konuşması sırasında, "Memlekette satacak bir şey kalmayınca neyi satacaksınız?" sözleri üzerine CHP sıralarından "Analarını" sözünün yükseldiğini söyleyerek tepki gösterdi
22:34 | 09 Mayıs 2011
 
 
İl Genel Meclisi'nin bugün yapılan oturumunun başında, AK Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu, cuma günkü oturumda Cumhuriyet'in ilan edildiği yıllarda kıt kaynaklarla yapılan yatırımları anlatan CHP'li Veli Karaman ile AK Parti iktidarı sırasında satılan kamu mallarını anlatan CHP'li Engin Barış Güldoğan'a cevap vermek üzere söz aldı.
CHP'li Karaman ve Güldoğan'ı eleştiren Kalyoncu, konuşmasında Cumhuriyet'in ilk yıllarında tek partili dönem yaşandığını, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun siyasetçilerin CHP çatısı altında siyaset yapmak zorunda kaldıklarını, çok partili dönemle birlikte herkesin kendi görüşünü özgürce ifade edebildiğini dile getirdi.
Kalyoncu'nun ardından CHP'li İl Encümen üyesi Onur Koçanalı söz aldı.
Cuma günü yapılan oturumunda özelleştirmenin konuşulduğu sırada AK Parti sıralarından "Hepsini satacağız" şeklinde bağırıldığını hatırlatan Koçanalı, "Bu bağırışmaların ardından gülüşmeleri gücümüze gitti. Burası Meclis salonu, sırf muhalefet olsun diye kızgın görünüp bağırdıktan sonra arkasını dönüp dalga geçmek ancak tiyatro salonunda yapılacak iştir. Cuma günü bağıran arkadaşlara sesleniyorum; Kendinize ait her şeyi satabilirsiniz, ancak tüm halkımıza ait, ülkemizde yaşayan herkesin ortak mülkiyeti olan varlıkları satamazsınız. Satacak bir şeyiniz kalmadığında neyi satacaksınız?" dedi.
Bu sırada CHP sıralarından "Analarını" lafı yükseldi.
Bu söze karşılık AK Parti sıralarından biri de "Çüş" diye bağırdı ve AK Parti sıraları hareketlendi.
Annelerine laf söyletmeyeceklerini dile getiren AK Parti Grubu üyeleri sözü söyleyen CHP'li üyeye yönelik olarak, "Delikanlı ise çıksın ben söyledim desin" diye bağırdılar.
Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, AK Parti'li üyelerin çıkışı üzerine kendisinin bu tür bir sözü duymadığını, ancak kamera kayıtlarının incelenerek bir sonraki oturumda tespit edilebileceğini söyledi.
AK Parti'li üyeler Değirmenci'ye itiraz ederek, oturuma ara verilmesini istedi. Değirmenci grup başkan vekilleri ile görüşürken AK Parti'li üyeler önce masalara vurdular ardından da salonu terk ettiler. AK Parti'li üyelerin salonu terk etmelerinin ardından toplantıya devam edildi.
 
"Tamamen terbiyesizlik"
AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu salon dışında, Anneler Günü'nün ardından bu tür bir şeyin söylenmesinin Türkiye'deki siyasi söylem açısından ibret verici olduğunu dile getirerek, "Tabandan tavana kadar sürekli dilleri sürçüyor. Meclis'in şahsiyetine yakışmayacak bir şeyi asla kabul edemeyeceğiz. Kendini bilmez bir arkadaşımızın manevi şahsiyete yakışmayacak bu sözü için özür dilemesi gerekir. Meclis Başkanı beş dakika ara verip saygısızlığı telafi edecek herhangi bir harekette bulunmadığı için salonu terk ettik. Bizim içimizden biri böyle bir şey yapsaydı AK Parti olarak özür dilenmesini sağlardık. Bu tamamen terbiyesizliktir" diye konuştu.
 
milliyet