Tüm alt yapı ve üst yapı yatırımlarını Bozdoğan’ın ileri gelenlerinin hayata geçirdiği ADÜ Bozdoğan Meslek Yüksek Okulu, açıldığı 2006 yılından bugüne Türkiye’ye ara eleman yetiştiriyor. Okul Müdürü Prof. Dr. Ferda Akar’ın deyimiyle anahtar teslim bir okul olan Bozdoğan Meslek Yüksekokulu, gücünü ilçe insanından alıyor. Kaymakamından belediye başkanına, iş adamından esnafına bir dizi ilçe insanının Adnan Menderes Üniversitesi ile güç birliğine giderek yapılandırmasını tamamladığı okul, her geçen gün artan öğrenci sayısı ile dikkat çekiyor.

Bozdoğan’a bir üniversite kurmak için önce bir dernek yapılanmasına giden, daha sonra da Bozdoğan Eğitim ve Kalkındırma Derneği vasıtasıyla okulun inşaatını tamamlayan Bozdoğanlılar, ilçenin yardımsever iş adamı Rasim Menteşe’nin önderliğinde okulun birçok ihtiyacını karşılıyor. Kurulan Rasim Menteşe Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla ilçenin desteğini bugün de üzerinden eksiltmediği okula, kaymakamlık ve belediye başkanlığı da geçmişten bugüne destek veriyor.

Kapalı alanı 3 bin metrekarenin üzerinde olan ve 7 bin 700 metrekarelik yerleşke üzerinde yapılandırılan üç katlı ADÜ Bozdoğan Meslek Yüksek Okulu’nda, 300 kişilik konferans salonu ve beş tanesi amfi tarzında olmak üzere 12 derslik bulunuyor. Bugün biri teknik biri bilgisayar olmak üzere iki tane de laboratuara sahip olan okulda basketbol ve voleybol sahaları da bulunuyor. Okulun hemen yanında belediye tarafından yapılandırılan halı saha, tenis kortu, çim saha ve kapalı spor salonu da, okulun öğrencilerinin ücretsiz olarak kullanımına sunulmuş durumda.

ÇAĞIN İHTİYAÇLARINA GÖRE YENİ PROGRAMLAR AÇILIYOR

ADÜ Bozdoğan Meslek Yüksek Okulu’nun Bozdoğanlı Müdürü Prof. Dr. Ferda Akar, okullarının ilçenin desteği ve Adnan Menderes Üniversitesi’nin azmiyle iyi bir konumda olduğuna dikkat çekerek öğrenci sayısını arttırmak, okulun başarılarını daha üst seviyelere çıkarmak için yeni programlar açmaya devam ettiklerini kaydetti.

Türkiye’nin alabalık üretiminin yüzde 8’inin ilçedeki Kemer Barajı’ndan sağlandığına dikkat çeken Ferda Akar, okullarının açılışında bu nedenle su ürünleri ve hayvan sağlığı bölümlerinin ilk etapta yer aldığını, sonrasında ise öğrenci sayısını istenilen seviyeye çekebilmek ve kız öğrenci sayısını arttırabilmek için işletme programlarının açıldığını söyledi.

İlk açıldığında yüksek sayıda talep gören ancak YÖK’ün ismini “Büyük ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği” olarak değiştirmesi ile öğrenci sayısı hızla düşen Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Programına öğrenci alımının durdurulması için YÖK’e başvuran okul yönetimi, onun yerine Laboratuar Teknikerliği Programının açılması önerisinde bulundu. Okul, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programını da önümüzdeki günlerde açmaya hazırlanıyor. Yine İnsan Kaynakları Yönetimi programını da teklif olarak sunan okul yönetimi, YÖK’ten onay bekliyor. Okul yönetimi ayrıca Su Ürünleri Bölümünün ikinci öğretimini açmak için de kolları sıvadı.

ÖĞRENCİ SAYISININ 600’E ÇIKMASI HEDEFLENİYOR

İlk açıldığında 80 öğrenci ile yola çıkan okullarının bugün 347 öğrenciye ulaştığına da dikkat çeken Akar, yeni açtıkları programlarla 2012-2013 eğitim öğretim dönemine en az 450 öğrenci ile girmeyi planladıklarını, amaçlarının ise 600 öğrenciye eğitim vermek olduğunu söyledi. Okullarının bu kadar öğrenciyi kaldıracak kapasitede olduğunu söyleyen Akar, açacakları yeni programlar ile bu rakamlara kolayca ulaşabileceklerinin altını çizdi.

YENİ PROGRAMLAR İÇİN YENİ KADROLARA İHTİYAÇ VAR

ADÜ Bozdoğan Meslek Yüksek Okulu olarak 4’ü öğretim üyesi, 7’si öğretim görevlisi olmak üzere 11 akademik, 3 idari ve 10 sözleşmeli personel ile eğitim-öğretime devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Ferda Akar, yeni açılan programların öğrenci kabul edebilmesi için en az dört öğretim elemanına ayrıca, idari personele de ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png