Konya merkez Selçuklu Belediyesi tarafından SELMEK yılsonu etkinlikleri kapsamında planlanan 1. Anadolu Folkloru Konya’da Buluşuyor programı, 7 bölgeden 10 ilin katılımıyla gerçekleşti.

Selçuklu Belediyesi hizmet binası bahçesinde yöresel halk oyunları eşliğinde coşkuyla başlayan açılış programı Belediye Başkan Vekili Nuh Kaygısız’ın konuşmasıyla başladı. Açılışa Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Latif Kaya, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Belediye Başkan Vekili Nuh Kaygısız, açılış konuşmasında: “Farklı illerimizin kültürleri, el sanatları, folklorunu siz değerli hemşerilerimizin daha yakından görüp tanıması için böyle bir etkinlik düzenledik. Programa bu ilginiz bizi oldukça mutlu etti. Bir hafta sürecek olan coşkulu programımıza tüm hemşerilerimizi davet ediyor ve diğer illerimizden etkinliklerimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen etkinliğe Aydın adına Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katıldı. İğne oyası ustası Gülcan Kılavuz ve körüklü çizme ustası İzzet Erkaç’ın ürünleriyle beraber; Aydın tanıtımı için gerekli meteryallerle stant açan Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde yöre halkı tarafından ilgi ve alaka oldukça yüksekti. İl Müdürlüğünün teşvikleriyle programa katılan Türkiye Kuvayı Milliye ve Mücahitler Derneği Aydın Şubesi halk oyunları ekibinin sergilediği Efe gösterilerine ilgi bir hayli yüksek oldu. Fuar süresi boyunca açık olan stantda Aydın’ın tanıtımı konusunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ekipleri oldukça özveri bir çalışma gerçekleştirdi. Fuarda Aydın’ın yanı sıra Bolu, Adıyaman, Mersin, Trabzon, Kütahya, Polatlı, Bursa ve Akşehir yörelerinin tanıtımı da yapıldı.

Türkiye Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Aydın Şubesi halk oyunları ekibi, Konya’nın Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Anadolu Folkloru Konya’da Buluşuyor festivaline Ege Bölgesi’nden katılan tek ekip oldu. Yıldız Erkekler, Yıldız Bayanlar ve Büyük Erkekler olmak üzere 3 ayrı grupta 33 kişilik ekiple Anadolu Folkloru Konya’da Buluşuyor festivaline katılan Türkiye Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Aydın Şubesi halk oyunları ekibi, bölgesel halk oyunlarından örnekler sergileyerek Ege Bölgesini başarıyla temsil etti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png