Diyarbakır mitinginden keyifle dönen Başbakan ve gazeteciler arasında içki sohbeti yapıldı. Akşam'dan İsmail Küçükkaya ve Sabah Gazetesi'nden Emre Aköz, Ana uçağındaki sohbeti bugün köşelerine taşıdı.

Diyarbakır mitingine Doğan Grubu gazetelerinden hiçbir gazeticinin davet edilmediğine dikkat çeken Akşam Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, içki sohbetiyle ilgili bölümü şöyle yazdı:

"BAŞBAKAN'IN İÇKİ ESPRİSİ "

"Başbakan Erdoğan, Diyarbakır mitinginin etkisiyle uçaktaki sohbette çok keyifliydi.
En son bölümde Emre Aköz'e 'çok kilo almışsın, dikkat et' dedi. Aköz 'sigarayı bırakınca 11 kilo aldım' yanıtını verdi. Erdoğan 'kilo için asıl içkiyi biraz azalt' tavsiyesinde bulundu. Emre Aköz bunun üzerine 'efendim üçte bire indirdim' diye devam etti. Başbakan 'O kadar azalttıysan çok iyi' diyerek memnuniyetini dile getirdi. Emre Aköz baktı hava iyi 'Sayın Başbakan işte bir tek sizin yanınızda içiyoruz' diye espri yaptı. Başbakan da anında şu espriyle yanıt verdi ve sonunda müthiş bir kahkaha attı:
'Ertuğrul Bey de (Özkök) hep öyle söylüyordu."

AKÖZ UÇAĞI VE İKRAMI ANLATA ANLATA BİTİREMEDİ

İçki esprisinin kahramanı olan Sabah Yazarı Emre Aköz Ana uçağını ve uçaktaki ikramı kaleme aldığı yazısında böyle bir kalitenin ancak lüks otellerde bulunabileceğini vurguladı ancak içki ile ilgili esrpiye yazısında yer vermedi. Aköz, uçaktaki ikramla ilgili ise şunları yazdı:

"Misafirlere önce çiklet ve sıcak havlu servisi yapılıyor. Sabah kahvaltısı gayet zengin: Peynirler, meyveler, bal-kaymak, börekler, gözleme, yumurta çeşitleri (menemen, omlet, sucuklu), meyve suları, çay, kahve... Tabii bunlar bembeyaz örtüler üstünde yeniliyor."

Başbakan'ın uçağına binen gazeteciler arasında Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi Nuri Elibol, Star Gazetesi yazarı Nasuhi Güngör, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Vakit yazarı Hasan Karakaya da bulunuyordu.


MİLLİYET