Cumhuriyet'in haberine göre Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell’in Telefonica’yı satın alma düşüncesiyle ilgili söyletilere ilişkin olarak “Şu an öyle bir planımız yok. Ama Turkcell’in finansal olarak güçlü olduğu doğru. Yatırım yapabilecek kapasitemiz var” diye konuştu.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, mobil ödeme sistemlerinde iki yılda yaptıkları uygulamalarla dünyada örnek gösterilir hale geldiklerini söyledi.

1 Mart’a kadar açık kalacak olan Dünya Mobil Kongresi’nde (Mobile World Congress-MWC) gazetecilerle sohbet toplantısı yapan Ciliv, Mastercard işbirliğiyle iki yılda 2.5 milyon kullanıcıya ulaştıklarını ve 11 milyonun üzerinde işlem yapıldığı bilgisini verdi. Bizim mobil ödemeplatformumuzun kullanılabildiği Türkiye’de 40 bin, yurtdışında 300 bin temassız ödeme noktası bulunduğuna işaret eden Ciliv, “Biz Türkiye dışındaki operatörlerde de bu sistemi kurmaya hazırız. Bunun için ekibimizi oluşturuyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Diğer operatörler de bunu kullanmakistiyor” dedi.

Mobil ödeme sistemlerini Akbank, Garanti Bankası ve Yapı Kredi’nin kullandığını da belirten Ciliv, Vakıfbank, Denizbank ve Finansbank’ı da sisteme ekleyeceklerini açıkladı. Ciliv, mobil ödeme ve mobil finans altyapılarıylaörnek alındıklarını, bu sistemin dünyaya yayılmasında öncülük yaptıklarınıkaydetti. Ciliv, “Dünya Mobil Kongresi’nde Blackberry standında mobil ödemededünyadan sadece bizim uygulamamız sergilendi” dedi.

Süreyya Ciliv, T serisi telefonlarının Yakın Alan İletişimi (NFC) özelliği bulunduğunu da hatırlatan Ciliv, şunları söyledi: “Türkiye’denereye giderseniz gidin T serisinden memnuniyet sözkonusu. Hem T serisinin yenimodellerinde hem de tablette çalışmalarımız devam ediyor. Ben devamlı Anadoluşehirlerini dolaşıyorum. Sahada çalışanlardan aldığım bilgilere göre Turkcellİletişim Mağazaları’na (TİM) giren yüzde 80’i internete giren akıllı telefonistiyor. 34.5 milyon abonemizin 3.6 milyonunda akıllı cihaz var. 11.5 milyonabonemiz de cepten internete giriyor. Abonelerin yüzde 10’u akıllı cihazkullanıyor. Bu yıl bu tahminlere göre yüzde 20’nin üzerine çıkacak.” Dünyada data trafiğinde patlama yaşandığını de değinen Ciliv, dünyada 1.2 milyar kişinin mobil interneti kullandığını, bu oranın beş yılda 5 milyar kişiye ulaşacağını belirtti.

Süreyya ciliv, mobil uygulamanın her alanında da yer aldıklarınıhatırlatarak, “Mobil sağlık, eğitim, tarım uygulamalarımız yıllardır var. Mobi ltarımla 1.1 milyon çiftçiye ulaştık” dedi.