Türk Telekom tarafından, 2011 yıl sonu mali sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom Grubu'nun altyapıya ve teknolojiye yatırımları devam ederken, geçtiğimiz yıl konsolide yatırım miktarı yüzde 32 artarak 2.3 milyar liraya ulaştı.

Yapılan yatırımlar ile birlikte Türk Telekom Grubu'nun çalışan sayısı yaklaşık 750 kişilik artışla 34 bin 886 oldu. Grubun, 2011 yılı konsolide cirosu, yüzde 10 artarak 12 milyar liraya yükseldi.

Türk Telekom'un net kârı 2011 yılında, TL'nin Euro ve dolar karşısındaki değer kaybının etkisiyle şirketin açık pozisyonundan kaynaklanan net finansman giderlerindeki artışın etkisiyle yüzde 15.6 düşüşle 2.07 milyar lira olarak gerçekleşti.

Türk Telekom Grubu CEO'su Hakam Kanafani, sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:

''Türk Telekom Grubu'nun 2011 yılında güçlü bir finansal ve operasyonel performans sergilediğini açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Konsolide gelirimiz yıldan yıla yüzde 10 artışla 12 milyar liraya yükselerek, şirket tarihinde rekor seviyeye ulaştı. Grup FAVÖK yüzde 5 artarak 5,1 milyar liraya ulaşırken, FAVÖK marjı yüzde 42,5 olarak gerçekleşti. Türk Telekom Grubu, 2011 yılında 2,29 milyar lira yatırım harcaması ile sabit ve mobil operasyonlarına yatırım yapmaya devam etti. Bu yatırımlar çekirdek altyapımızı güçlendirmemize, 3G müşteri sayımızı artırıp kapsama alanımızı genişletmemize ve fiber geniş bant gibi yeni teknolojiler sunmamıza imkan vererek daha da büyümemizin önünü açıyor.''

2011 yılında Türk Telekom'un Brand Finance tarafından üst üste üçüncü kez ''Türkiye'nin en başarılı markası'' seçildiğini hatırlatan Kanafani, şu değerlendirmede bulundu:

''Türk Telekom Grubu'nun elde ettiği güçlü ivmeyi sürdürmek ve 2011 yılında elde ettiği başarıların üstüne yenilerini inşa etmek için güçlü bir konumda olduğuna inanıyoruz. İleriye baktığımızda, önümüzü çok iyi görebiliyoruz. Kalite taahhüdümüzü sürdürerek, müşterilerimizin tüm iletişim ihtiyaçlarına cevap verme yönündeki çalışmalarımıza devam edeceğiz. İleri seviyedeki teknik bilgimiz, gelişmiş dağıtım kanallarımız, güçlü markamız, yakınsama ürünlerimiz, takım çalışması ve grup şirketlerimiz arasındaki sinerji ile büyümeye devam etmeyi hedefliyoruz.''