Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla hızla değişen Pendik, nüfusu ve yüzölçümü ile İstanbul'un en büyük ilçeleri arasında yer alıyor. Pendik bölgesinin avantajları hakkında açıklamalar yapan Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, Endeksa verilerine göre Pendik'te son 5 yılda fiyat artışının yaklaşık yüzde 77 seviyesinde olduğunu dile getirdi.

Özdemir, bölgenin kara, deniz, hava yolu ve raylı sistem gibi pek çok farklı ulaşım alternatifinin kesişim noktasında yer aldığına ve önümüzdeki yıllarda gelişimini sürdürerek değerini daha da yükselteceğine de sözlerine ekledi.

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa'nın verilerine göre Pendik'te konut yatırımının geri dönüş süresinin 22 yıl olduğuna ve son 5 yılda fiyat artışının yaklaşık yüzde 77 seviyesinde seyrettiğini de ifade eden Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, Pendik bölgesinin avantajları hakkında açıklamalarda bulundu. Pendik'in merkezi lokasyonu, sahil şeridine sahip oluşu ve sunduğu yüksek standartlarda yaşam kalitesi ile İstanbul gibi kalabalık ve trafik sıkıntısının yoğun olduğu bir şehirde yaşamı kolaylaştırdığını belirten Özdemir, bölgenin kentsel dönüşüm çalışmalarıyla hızla yenilendiğine ve önümüzdeki yıllarda gelişimini sürdürerek değerini daha da yükselteceğine dikkat çekti.

Pendik'in zengin ulaşım ağı ile ilgili açıklamalarda bulunan Murat Özdemir; "Pendik, kara, deniz, hava yolu ve raylı sistem gibi pek çok farklı ulaşım alternatifinin kesişim noktasında yer alıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı, E5, TEM otoyolu, yüksek hızlı tren, İDO Pendik Terminali ve Kadıköy-Pendik metrosunun yanı sıra Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne olan yakınlığıyla da konut yatırımı için en cazip bölgelerinden biri haline dönüştü" diye konuştu.

Elit ve kaliteli bir yaşam merkezi olan Pendik'in geniş yeşil alanlara sahip olduğunu ifade eden Özdemir, ayrıca Pendik'in İstanbul'un en büyük su kaynaklarından biri olarak bilinen Ömerli Barajı'nı da bünyesinde barındırdığını belirtti.