Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 2003 yılından bu yıla kadar THY'nin yolcu sayısını iki, cirosunu ise üç kat artırdığını söyledi. Kotil, "2003'te yılında 10 milyon civarında yolcu taşımıştık.
Bu yıl 26 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz'' dedi.
2007'de yılında gelirinin yüzde 60'ını yurtdışındaki satışlardan elde ettiklerini hatırlatan Kotil, "2007'de 3.7 milyar dolar ciro yapmış, 22.5 milyon yolcu taşımıştık.
Geçtiğimiz yıl ciro hedefimiz 4.5 milyar dolardı. Bunu da hemen hemen tutturduk'' diye konuştu. 2003 yılında 64 olan uçak sayısını 132'ye çıkardıklarını aktaran Kotil, ''Krizden ötürü uçak fiyatları oldukça düştü.
Uçak alımına, fiyatları çok uygun olduğu için karar verdik'' diye konuştu.
THY Genel Müdürü Kotil, ekonomik krizin kendilerini olumsuz etkilemediğini kaydederek," Bizim aıl gelirimiz yabancı yolculardan oluşuyor. Krizden dolayı yabancılardaha uygun fiyatlı havayollarına yöneldiler.
Bu arayış bizi bulmalarını sağlıyor. Bir kere gelen bir daha brakmıyor. Kriz bir anlamda olumlu etki yaptı. Bu yıl ocak ve şubat aylarında yüzde 17 büyüdük'' diye konuştu. Kotil, şu anda 80 ülkede 113 noktaya uçuş yapıldığını hatırlattı.

SABAH