Başbakan Erdoğan, önceki akşam Show TV"de sorularına verdiği yanıtlarda, küresel ekonomik krizin dibini haziran ile yıl sonu arasında göreceklerini belirterek, “Çok daha fazla sürmez” dedi

1-2 Nisan"da Londra"da G-20 zirvesinde IMF Başkanı ile görüşeceklerin belirten Erdoğan, “Bizim için çok önemli olan konuların aşıldığını görüyorum” dedi. Bir süre önce krizin teğet geçtiğini söyleyen Erdoğan, “Bu yılın başından itibaren maalesef bu kriz hakikaten vurdu” diye konuştu.

"Birkaç madde daha"
Erdoğan, “seçimden sonra yeni tedbir paketlerinin olup olmayacağına” ilişkin soru üzerine, “Seçimden sonra artık bizim açıklayacağımız belki Ekonomik Konseyi de toplamak suretiyle belki birkaç madde daha olabilir. KOBİ"lere dönük bir kredi mekanizması, kredi garanti fonu konusunda seçim sonrası. O konunun üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu. Erdoğan şöyle devam etti:
“Seçimden sonra bütün işveren temsilcileriyle bir araya geleceğiz. "Bu gidişiniz gidiş değil, gelin dayanışma içerisinde, varsa bize teklifiniz getirin" diyeceğiz. Aksi takdirde. Şu anda kayıt dışı emek, onlar çalıştırıyor. Çıkışlar kayıt altındakiler, ne yazıkki bunu yapıyorlar. Vergiden, sigortadan sıyırmak, daha ucuza bir istihdam sağlayabilmek. Bu tür adımları atanlar var. Onun için de takibimizi çok daha sıkı yapacağız ve adımlarımızı atacağız.”
Erdoğan, muhalefetin "irtica" söylemi tutmayınca krizi kullandığını söyledi. Erdoğan, “Orada da sadece ellerinde işsizlik var. İddialıyım, düşüşe geçecek. Mevsimsel gelişim olsun, hizmet sektörü mayıstan itibaren canlanmaya başlacak” dedi.

MİLLİYET