Yunanistan Komünist Partisi (KKE) lideri Aleka Papariga, İspanya bankacılık sisteminde bir krizin Latin Amerika ve Türkiye’ye yansımaları olabileceğini belirterek, Türk bankalarının 40 milyar avro kadar İspanyol tahviline sahip olduğunu söyledi.

Partisinin seçim kampanyası çerçevesinde bir toplantıda konuşan Papariga, İspanya’nın destek mekanizmasına girmesi ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Papariga, böylesi bir durumda hiçbir şeyin aynı olmayacağını ifade ederek, ”İspanya bankacılık sisteminde bir krizin, Latin Amerika ve Türkiye’ye yansımaları olabilir. Türk bankaları 40 milyar avro kadar İspanyol tahviline sahip” diye konuştu.

Yunan halkının, AB ve IMF ile imzalanan memorandumun yansımalarının mağduru olduğunu aktaran Papariga, ”Memorandum kriz getirmedi, kriz memorandumu getirdi. Memorandum iptal edilse bile sorunlar devam edecek, çünkü nedeni kapitalist kriz” dedi.

Yunanistan’da memorandum politikalarının uygulanmasının KKE’nin çabaları ile ertelendiğini savunan Papariga, Maastrich anlaşmasıyla egemenlik haklarının tesliminin, özelleştirmelerin ve sermayenin yurtdışına çıkışının ülkede yaşanan krizin yasal nedenleri olduğunu öne sürdü.