Kamu İhale Kurumu(KİK), İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı projelerinin engellendiği ve geciktirildiği, Belediye ile ilgili ihalelerin mercek altına alındığı, hükümetin KİK eliyle İzmirli yerel yöneticilerin iş yapmalarını engellediği iddialarına yanıt verdi. Kurum açıklamasında, “Herhangi bir hukuki gerekçe ortaya konulmadan mesnetsiz bir şekilde Kamu İhale Kurumu kararlarının başka bir kamu kurumunun işlerini engellemek kastıyla verildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

KİK’ten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın ve yayın organlarında Kamu İhale Kurumunun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı projelerinin engellendiği ve geciktirildiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ihalelerin mercek altına alındığı, hükümetin Kamu İhale Kurumu eliyle İzmirli yerel yöneticilerin iş yapmalarını engellediği iddialarının ve “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çamur çürütme projesi KİK’den dönüyor, neden dönüyor? İzmir olduğu için...” şeklinde haberlerin yayınlandığının görüldüğü ifade edildi.

Söz konusu beyanların belirli aralıklarla tekrarlandığı, anılan “ağır” ifadelerin Kurumun itibarını zedeleyici, Kurumda görev yapan kamu görevlilerinin tarafsızlığını ve güvenirliliğini töhmet altında bırakır nitelikte olması karşısında bir basın açıklaması yapılması gereğini duyan KİK açıklamasında, Kamu İhale Kanun’un 53. Maddesi’nde; “Kurum görevini yerine getirirken bağımsızdır. Hiçbir organ, makam, merci ve kişi Kurumun kararlarını etkilemek amacıyla emir ve talimat veremez” hükmünün yer aldığını anımsattı.

4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 54. Maddesinde ise; “İhale sürecindeki hukuka aykırı işlem veya eylemler nedeniyle bir hak kaybına veya zarara uğradığını veya zarara uğramasının muhtemel olduğunu iddia eden aday veya istekli ile istekli olabilecekler, bu kanunda belirten şekil ve usul kurallarına uygun olmak şartıyla şikâyet ve itirazen şikâyet başvurusunda bulunabilirler…” hükmünün yer aldığının belirtildiği açıklamada, söz konusu kanun hükmünde, Kurumun itirazen şikayet başvurularını hangi hallerde inceleyeceğinin açıkça belirtildiğinin altı çizildi. Ayrıca, itirazen başvurular dışında Kurumun re’sen inceleme veya denetleme yetkisinin bulunmadığı ifade edildi.

-KURUM KARARLARI İDARİ YARGI DENETİMİNE AÇIK-

Kurumun şikâyet başvuruları üzerine verdiği kararların, idari yargı denetimine açık olduğu gibi tamamının kurumun web sayfasında yayınlandığının ve kararların kamuoyu denetimine her zaman açık olduğunun ifade edildiği açıklamada, “Herhangi bir hukuki gerekçe ortaya konulmadan mesnetsiz bir şekilde Kamu İhale Kurumu kararları başka bir kamu kurumunun işlerini engellemek kastıyla verildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

2009, 2010 ve 2011’in ilk üç ayında Türkiye genelinde yapılan ihale sayısının 291 bin 775 adet olup, bu ihalelerin 8 bin 365 adetinin itirazen şikâyet başvurusuna konu olduğunun belirtildiği açıklamada, bunlardan bin 165 adedinin iptal ile sonuçlandırıldığı vurgulandı. İptal ile sonuçlandırılan ihale oranı ise yüzde 0.4 düzeyinde oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 2009 yılında 651 adet ihaleye çıktığının ifade edildiği açıklamada, “Bu ihalelere ilişkin 42 adet itirazen şikâyet başvurusu olmuş, 3 adet ihale iptal edilmiştir. 2010 yılında 705 adet ihaleye çıkılmıştır. Bu ihaleler hakkında 54 adet itirazen şikâyet başvurusu olmuş, 2 adet ihale iptal edilmiştir. 2011 yılının ilk üç ayında ise, 207 adet ihaleye çıkılmıştır. Bu ihaleler hakkında 7 adet itirazen şikâyet başvurusu olmuş, söz konusu başvurulara ilişkin iptal kararı alınmamıştır. Sonuç olarak; 2009 yılından 2011 yılının ilk üç ayına kadar olan dönemde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı bin 565 adet ihaleye çıkmış, bu ihalelere 103 adet itirazen şikâyet başvurusu yapılmıştır. İtirazen şikayet başvurularının incelenmesi sonucunda bu ihalelerin 5 adedi iptal edilmiştir. İptal edilen ihalelerin oranı ise bu dönemlerde yapılan ihalelerin yaklaşık yüzde 0.3 düzeyindedir” denildi.

ANKA