zmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı için İzmir'de bulunan Nizameddin Aşa, İzmir'in emlak sektöründeki konumuna değindi. İnşaat ve gayrimenkul sektöründe İstanbul dışında konut satışlarında İzmir ve Ankara gibi iller önemli bir pazar haline gelmeye devam ediyor.

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut satışlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2002 senesinden bu yana ülke ekonomisinde dinamo vazifesi üstlenen inşaat ve emlak sektörüne dikkat çeken Aşa, "Akıllara 200'den fazla alt sektöre hitap eden, bu sektörlerde büyük bir etkiye sahip. Türkiye ekonomisi için çok önemli bir konumda. Özellikle 2002'den bu yana, bu iki sektör ülke ekonomisinde dinamo görevini sürdürmekte. Önümüzdeki yıllarda da bu böyle devam edecek gibi görünüyor" dedi.

İzmir'de yapılacak olan emlak fuarı nedeniyle herkesi canı gönülden destekliyor ve başarılı olmaları temennisinde bulunan Aşa, "27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İzmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, İstanbul'u oldukça yakından ilgilendiren bir fuar olacak. Şöyle ki özellikle İstanbul'daki konut fiyatlarını göz önünde bulundurursak İzmir, İstanbul'a göre çok daha cazip ve avantajlı bir konumda yer alıyor. Peki, arada bunca mesafe varken, bu İstanbul'u neden bu kadar etkilesin diye düşünürseniz; özellikle son yıllarda ulaşım alanında yapılan yatırımlar bu engeli ortadan kaldırıyor. İzmir-İstanbul Otoyolu ile bu iki şehrin arasındaki mesafe 3,5 saate iniyor. Bu da İzmir'in bundan böyle İstanbul'a komşu olacağı anlamına geliyor. Dolayısıyla hem yatırımcılar hem de İzmir gibi güzide bir şehirde yaşamak isteyenler açısından İzmir, İstanbulluların çok ilgisini çekecek gibi görünüyor. Böyle olmasına tabii ki bizler de katkı sağlayacağız. Yani çok kısa bir süre içinde İzmir'de konut satışları noktasında büyük patlama yaşanacak" değerlendirmesinde bulundu.