Dünyadaki kriz yabancı bankaları küçülmeye zorlarken, Türk bankaları gelecek yıl büyüyerek yoluna devam edecek. 12 banka gelecek yıl 1396 şube açarak, yaklaşık 14.500 eleman alacak. Diğer bankalar ve özel finans kuruluşlarıyla birlikte rakamın 20 bini bulması bekleniyor.

BÜYÜYEREK YÜRÜYCEKLER
Amerika"da başlayıp dünyaya yayılan kriz yabancı bankaları küçülmeye zorlarken, Türk bankaları büyüyerek yoluna devam edecek. Haftalık tekBorsa Dergisi"nin yaptığı araştırmaya göre bankalar 2008"de şube ve personel sayılarını yüzde 20 artıracak. 12 banka 2008"de en az 14 bin 500 eleman alacak. Diğer bankalar ve finans kuruluşlarıyla birlikte rakamın 20 bini bulması bekleniyor.

TECRÜBESİZLERİ ALACAKLAR
Özel finans kuruluşlarının da 2008"de personel alımına hız vereceği belirtiliyor. Yeni istihdamda ağırlıklı olarak tecrübesiz gençlere yer verilecek. Daha çok şubelerin satış pozisyonlarında çalışacak kişilerin istihdam edileceği belirtilirken, bu pozisyon için öncelik verilecek üniversite bölümleri ekonomi, işletme ve buna benzer sosyal bilimlere ait bölümler olarak sıralanıyor.

TRANSFERLER DE ARTACAK
Konut, tarım kredileri ve kredi kartları pazarını büyütmek isteyen bankalar ise tecrübeli elemana ihtiyaç duyacak. Bu da transferleri hızlandıracak. Ankara"dan genel müdürlüğünü İstanbul"a taşımayı planlayan Ziraat Bankası ve Vakıfbank"ın da bu kente gelmesi durumunda tüm personel gelmeyeceği için, elemanları diğer bankalardan transfer etme yoluna gideceği belirtiliyor.

İşte tablo;