Abdullah Kiğılı"nın "48 yıllık deneyimi"ni kullanarak Fenerbahçe"nin yeni taraftar ürünlerinin üretimini şampiyonluk maçı sonrasına bıraktırması kulübün 5 milyon lirasını kurtardı. Tasarım ekibi Trabzonspor maçından önce üretime geçilmesini isterken Kiğılı, 5 milyon liralık siparişin onayı için maç bitimini bekleme kararı aldı

Abdullah Kiğılı 48 yıllık deneyimini kullandı, Fenerium"u 5 milyon TL"lik zarardan kurtardı. Şampiyonluk şansını son maçta kazanamayarak kaybeden Fenerbahçe"de, şampiyon olunması halinde piyasaya sunulacak taraftar ürünlerinin üretimi için Abdullah Kiğılı"nın isteğiyle "düğmeye" Cumartesi günü basılmayınca Fenerium"da milyonlarca liralık zararın önüne geçildiği anlaşıldı. Şampiyonun belli olacağı Pazar günkü maçta sadece Şükrü Saracoğlu Stadyumu"nun altında Fenerium mağazasında 1 milyon TL"lik satış gerçekleştirerek rekor kıran Fenerbahçe"de şampiyonluğun kazanılması halinde yeni tasarlanan ürünlerle bunun 2 hatta 3 "e katlanması bekleniyordu.

Trabzonspor"la oynanacak maç öncesi tasarım ve pazarlama ekibinin kendisiyle toplantı yaptığını ve "Hemen üretime geçelim" teklifiyle geldiğini söylen Kiğılı"nın patronu ve Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Kiğılı, “Ben "48 yıllık deneyimime güvenin Pazar 22.00"ye kadar bekleyin" dedim. Eğer onları dinleseydim yaklaşık 5 milyon TL"lik zararla karşı karşıya kalacaktık. Bu rakam da Fenerium için oldukça önemli” dedi.

Çakma ürün alan yok

Şampiyon olsalardı bunun alışverişe dönüşümünün 60-70 güne kadar yayılacağını ve ürünleri 48 saat sonra pazara sürmelerinin kendilerini olumsuz etkilemeyeceğini de hatırlatan Kiğılı, “Ama şampiyonluğun kaçması kötü oldu. Çünkü bizim taraftarımız "çakma" denilen taklit ürünleri kullanmıyor. Bu konuda diğer futbol kulüplerine göre şanslıyız. Bizim taraftarımızın "çakma" konusundaki hassasiyeti diğer kulüpleri de harekete geçirdi. Onlar da bu konuda çözüm yolu arıyor” diye konuştu.



Önce satış sonra öfke


FENERBAHÇELİ taraftarlar Trabzonspor ile oynanacak ligin son maçından önce şampiyonluktan yüzde 100 emin görünüyordu ve maçın başlayacağı saate kadar Şükrü Saracoğlu Stadyumu"nun altındaki Fenerium mağazasına satış rekoru kırdırdı. O gün Fenerium mağazası 1 milyon TL"nin üzerinde ciro gerçekleştirdi. Bir önceki gün de 500 bin liralık satış yapılmıştı. Şampiyonluğun Bursaspor"a kaptırılmasının ardından ise tribünlerde hem yönetime hem futbolculara büyük öfke vardı.



Kartal Yuvası"na da tekstilin Beşiktaşlı duayenleri el atıyor


Fenerium"larIn yönetimini Türk perakende sektörünün duayeni Abdullah Kiğılı"nın üstlenmesiyle ulaşılan performans BJK yönetiminin de ilgisini çekince siyah beyazlı kulüpte de bir danışma kurulu oluşturuldu.

İpekyol"un patronu Yalçın Ayaydın, Roman"ın patronu Turgut Toplusoy gibi sektörün önde gelen siyah beyaz renklere gönül vermiş isimleri de kurula çağrılırken "Kartal Yuvası"nın performansının artırılması için "beyin fırtınası" yapılmaya başladı. Toplusoy, kurulun şu ana kadar 2 kez bir araya geldiğini belirterek, “Abdullah Kiğılı"nın Fenerium"un başına geçmesinin ardından Beşiktaş"da da bu işi tekstil ve hazır giyim dünyasının içinde olanlara yaptıralım fikri doğmuş. Camiadan benim Beşiktaşlı olduğumu bildikleri için temasa geçtiler. Danışma Kurulu oluşturuldu. Şimdi hem Kartal Yuvası"nın performansının artırılması hem de yeni taraftar ürünlerinin oluşturulması için çalışıyoruz” dedi.

Vatan