Ak Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanlığınca Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Emel Sayın, kadınların uğradıkları şiddeti utandığı veya korktuğu için kimseye anlatmadığını belirtti. Kadınların öncelikle konumlarını belirlemeleri ve kendilerine inanmaları gerektiğini dile getiren Sayın, “Allah kadınları sadece erkeklere hizmet etsin diye yaratmadı. Biz kadınlar eşlerimizle el ele, aynı yolda ancak hayat arkadaşı olarak yürüyebiliriz” diye konuştu. Şiddetin önlenmesinde annelere çok iş düştüğünü ifade eden Sayın, başından geçen bir olayı da konferansa katılanlarla paylaştı:


'GÖZÜME YUMRUKLA VURDU'

“Ben de 1980'li yıllarda evli olduğum kişi tarafından şiddete maruz bırakıldım. İzmir'de bir restorandayız. Eşim bana 'kim o adam, sana niye bakıyor' dedi. Hemen oradan kalkmak istedim, çünkü ben o anda ne olacağını tahmin ediyordum. Utanmamak ve rezil olmamak için hemen kalktım, arabaya girdim. Yine üsteleyince haksızlık ettiğini, böyle bir şeyin olmadığını söyledim. 'Yeter, dayanamıyorum' dedim. Yumrukla gözüme vurdu, gözüm morardı. O zaman İzmir'de fuarda çalışıyorum, her gece binlerce izleyenim vardı. Makyaj örtmüyor, kapatmak için saçımı indiriyordum ama yine de kapanmıyordu.

'HERKESE YALAN SÖYLEDİM'
Bana soranlara yalan söyleyerek 'araba birden fren yapınca oldu' dedim. Onca yıl bunları sakladım. Çok yanlış olduğunu şimdi daha iyi biliyorum. Anlatmak, susmamak lazım. Benim yüz binlerce, belki milyonlarca sevenim olabilir ama aynı muamele bana da yapılabiliyor. Hiçbir şey fark etmiyor.”