Emekli Sandığı'nda para olmadığı için emeklilerin maaşlarının yatmadığı iddiası Meclis gündemine taşındı. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, yerel seçimler öncesinde başta kömür olmak üzere, gıda, buzdolabı, çamaşır makinesi, kanepe, koltuk takımı ve nakdi yardımların bütçe açıkları ve ekonomik kriz dikkate alınmadan yapıldığını söyledi. Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Emekli maaşlarına kaynak olmadığı gerekçesiyle ödeme yapılamadığı veya uzun süre geciktirilerek yapıldığı doğru mudur?" diye sordu.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü 5434 sayılı kanunu ile, kamu kesiminde çalışan memurlarla askeri personelin emekliliklerinde ve maluliyetlerinde kendilerinin, ölümleri halinde ise dul ve yetimlerinin sosyal güvenliklerini sağlamayı amaçlandığını belirterek, "Çalışanlarımızın çalıştıkları yıllar içinde maaşlarının önemli bir kısmı Emekli Sandığı tarafından kesilmiştir. Ancak son günlerde başta Zonguldak olmak üzere emekli olan bazı yurttaşlarımızın emekli maaşları bağlandığı halde kendilerine bildirilen bankalara gittiklerinde maaşlarının yatmadığı görülmüştür. Durum araştırıldığında "Emekli Sandığı'nda para olmadığı için ödeme yapılamıyor' gibi yanıtlar verilmiştir" dedi. CHP'li Köktürk yerel seçimler öncesinde başta kömür olmak üzere, gıda, buzdolabı, çamaşır makinesi, kanepe, koltuk takımı ve nakdi yardım yapıldığını hatırlatarak, "Bu yardımlar yapılırken bütçe açıkları ve ekonomik kriz dikkate alınmadan devletin tüm kaynakları seçim için kullanılmıştır. Bu durum seçimlere gölge düşürdüğü gibi, devletin valileri ve diğer ilgilileri hakkında Yüksek Seçim Kurulu suç duyurularında bulunmuştur" dedi.

Köktürk, yerel seçimlerde yaşanan bu duruma karşın; yıllarını ülkesinin hizmetine vermiş olan kamu çalışanlarının emekli maaşlarına kaynak olmadığı gerekçesiyle ödemenin yapılmaması veya geciktirilerek yapılmasının ise büyük bir çelişki teşkil ettiğini ifade etti. CHP Zonguldak Milletvekili Köktürk Başbakan Erdoğan'a şunları sordu:

-Emekli maaşlarına kaynak olmadığı gerekçesiyle ödeme yapılamadığı veya uzun süre geciktirilerek yapıldığı doğru mudur?

-2009 yılında emekli olduğu halde ikramiyesini ve maaşını alamayan kaç kişi vardır?

-Emekli Sandığı kaynaklarından diğer alanlara aktarılan para var mıdır, varsa ne kadardır?

-Belediyelerin Emekli Sandığına borçları var mıdır? Borçları bulunan belediyeler hangileridir, borç miktarları ne kadardır?

Milliyet